Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘И’

ИБИС – в съня е предсказание за предстоящо семейно щастие, за споделена любов или за раждане на дете в семейството

ИБРИК – да видиш насън, е знак, че ще чуеш благоприятни вести.

ИБРИШИМ (виж КОНЕЦ, МАКАРА).

ИВА (виж ВЪРБА) – ако видиш в съня си, ще си изпатиш от хладна и пресметлива жена.

ИВА, ИВИЦА (виж ШИРИТ) – на плат или дреха ако сънуваш, ще загубиш търпение в работата си или ще си изтървеш нервите в неподходящ момент.

ИГЛА, ИГЛЕНИК – ако насън държиш игла, ще се скараш с някого. Ако купуваш игла, ще си спечелиш враг. Ако шиеш с игла, ще имаш съперник в любовта. Ако намериш игла насън, ще се влюбиш, а ако я дадеш някому, ще загубиш обичта на близък човек. Да се убодеш на игла насън, е знак, че приятел ще те наскърби. Ако плетеш с игли, ще търпиш обиди заради любовта си. Ако сънуваш игленик, ще се конфронтираш с роднините си. Ако игленикът е без игли, значи прекалено ще угаждаш на околните и ще се влияеш от общественото мнение.

ИГЛИКА – да видиш или да береш насън, е знак за любовно щастие. Ако ти дават букет иглики, ще чуеш сантиментално признание.

ИГО (виж РОБ, ТИРАН).

ИГРА, ИГРАЧ – ако сънуваш, че играеш някаква игра, ще се освободиш от някаква досада или неприятност. Ако друг е играч, ще се радваш на чуждо щастие и успехи. Ако играеш на карти, значи напразно ще хабиш нерви и усилия. Ако играеш на хазартна игра, тото или лотария, чака те разочарование от неверни приятели. Игра с топка в съня е знак, че няма да те взимат насериозно. Логическа или умствена игра е предсказание за някакво изпитание. Ако насън печелиш в игра, наяве ще търпиш загуби и поражения. Обратно – ако губиш, очаквай победи и успехи в реалността.

ИГРАЧКА – сънуваш ли, че купуваш детски играчки, ще се оставиш близки хора да те командват и да те тормозят с претенциите си. Ако даваш играчки на деца, ще имаш семейно щастие и разбирателство у дома си. Ако на тебе ти подаряват играчка, значи някой ще се опита да отклони вниманието ти от наистина важните неща в работата или живота ти.

ИГРИЩЕ – да видиш насън, е знак, че ти предстои важно събитие – ще ти се наложи да отстояваш принципите си или да защитаваш позициите си. Ако сънуваш празно игрище, значи се бориш срещу несъществуващи врагове.

ИГУМЕН, ИГУМЕНКА (виж МАНАСТИР, ЦЪРКВА) – ако сънуваш игумен, ще имаш любовни похождения. Ако ти си игумен, чака те охолен живот. Игуменка в съня е знак да не се доверяваш на посредници или сводници, а ако сънуваш себе си като игуменка, ще участваш в сватосване.

ИДЕАЛ – ако имаш и се стремиш към него в съня си, значи пилееш силите си в безперспективни опити и неосъществими планове.

ИДЕЯ – ако сънуваш, че ти хрумва някаква велика идея, значи трябва по-малко да занимаваш околните със собствените си проблеми и преживявания.

ИДИЛИЯ, ИДИЛИЧЕН – сън е знак за предстояща беда или голямо нещастие – трябва да бъдеш нащрек за всякакви опасности.

ИДИОТ, ИДИОТКА – в съня са предсказание за особено коварен враг или съперник. Себе си сънуваш ли като идиот, ще надхитриш противник.

ИДОЛ, ИДОЛОПОКЛОННИЧЕСТВО (виж ЕРЕС, ЕРЕТИК, КУЛТ, КУМИР) – в съня е предупреждение, че имаш тайни врагове. Ако си идолопоклонник, ще патиш от неблагоразумието си. Друг ако е идолопоклонник, ще имаш за съдружник някой доскорошен неприятел.

ИЗБА (виж ВИНО, ЗИМНИК, МАЗЕ) – винарска изба в съня е знак за предстоящи гуляи и веселби. Ако избата е мрачна, неприветлива или вмирисана на мухъл, празниците ще бъдат помрачени от нещо.

ИЗБАВИТЕЛ, ИЗБАВЛЕНИЕ – в съня предсказват, че ще съумееш да се защитиш от несправедливо обвинение, ще бъдеш реабилитиран след понесени щети или обиди.

ИЗБЕЛВАНЕ, ИЗБЕЛВАШ – ли нещо насън, значи ще прикриваш недостатъци или допуснати гафове. Друг ако избелва нещо, някой ще ти се оправдава или извинява. Избелване на зъби в съня означава изглаждане на недоразумения между роднини.

ИЗБЕЛЕЛИ ДРЕХИ – в съня са знак за сиромашка радост. Ако млада жена сънува, че носи избеляла дреха, скоро ще се омъжи.

ИЗБИРАТЕЛ, ИЗБОРИ (виж ВОТ, ГЛАСОПОДАВАНЕ) – в съня показват, че покрай работата си пропускаш важни събития у дома. Ако печелиш избори, ще имаш измамно щастие. Пълна избирателна урна е знак за семейни разногласия, а празна – за отчуждение или недоверие между партньори.

ИЗБЛИК – на чувства или на бурни страсти и емоции в съня е предсказание за интензивен развой на събитията в живота ти.

ИЗБОР – ако трябва да направиш насън, значи наяве е по-добре да изчакаш по-благоприятни времена за изява и реализация. Ако си направил правилен избор, съдбата е на твоя страна. Ако си взел погрешно решение, по-добре се въздържай от крайни действия и мнения.

ИЗБУХВАНЕ, ИЗБУХЛИВ, ИЗБУХНЕШ – ли насън, значи ще имаш краткотрайни здравословни проблеми. Друг ако е избухлив, ще пострадаш от прибързаността или лекомислието на партньора си. Ако в съня ти нещо избухне, ще получиш изненадващи съобщения.

ИЗВАДКА – ако правиш или четеш насън, ще страдаш от придирчивостта и капризите си. Друг ако се занимава с подобна дейност, някой ще те критикува дори за най-невинните ти прояви.

ИЗВАРА – ако видиш или ядеш насън, може да се разболееш. Друг ако яде извара, ще получиш неочаквани облаги от чужда слабост.

ИЗВАРЯВАНЕ, ИЗВАРЯВАШ – ли дрехи или съдове в съня си, значи си повел решителна битка срещу враговете си. Ако някой друг изварява, ще имаш негласен съюзник или таен помощник.

ИЗВЕРГ – в съня ти е сигнал, че съперниците или конкурентите ти са по-силни от тебе и се нуждаеш от преосмисляне на стратегията си.

ИЗВЕСТЕН – ако си в съня си, значи ще те ласкаят. Друг ако е известна личност, ще завиждаш.

ИЗВЕСТИЕ – ако получаваш насън, се пази от необмислени думи, от прибързано поведение или от непланирано харчене на пари. Ако изпращаш някому известие, ще молиш приятел за заем.

ИЗВИВАНЕ, ИЗВИВКА, ИЗВИВАШ – ли се в съня си, ще направиш ненужен компромис в работата си. Ако извиваш някакъв предмет, ще се опитваш да наложиш на близките или на колегите си собствените си възгледи и разбирания. Предмет с много извивки ако сънуваш, готви се за непредвидени усложнения в начинанията ти или за пререкания с началниците.

ИЗВИНЕНИЕ – ако насън се извиняваш някому, значи ще допуснеш разправия вкъщи. Друг ако ти се извинява, е добър знак – ще съумееш да балансираш между силни противници.

ИЗВИРАНЕ, ИЗВОР – ако видиш извор с бистра вода в съня си, чакат те много щастие и успехи. Ако водата в извора е мътна или мръсна, ще те сполети беда. Пресъхнал извор е знак за изчерпване на възможностите и способностите ти, а замръзнал извор предупреждава, че неприятели ще се опитат да осуетят добрите ти намерения. Ако пиеш вода от извор, ще забогатееш. Ако се къпеш в извор, ще се сбъдне голямо твое желание. Ако в двора ти или на някое необичайно място бликне извор, ще получиш радостно съобщение. Планински извор е символ на срамежлива любов, а ако е сред полето – показва, че дълго ще се радваш на късмет и плодотворна работа.

ИЗВОД – ако правиш насън, наяве ще сглупиш. Друг ако прави изводи от нещо, някой неволно ще те злепостави.

ИЗВРАТЕН, ИЗВРАТЕНОСТ – в съня ти е сигнал за влошено здраве или за някакви сериозни смущения в състоянието ти.

ИЗВЪНБРАЧНИ – „деца ако имаш насън, значи наяве пазиш тайна, която вече е време да разкриеш; готви се освен това да посрещнеш укори и удари под пояса. Ако ти си извънбрачно дете, ще се чувстваш силно онеправдан и пренебрегнат, но ще.имаш всички основания да поддържаш претенциите си и да преследваш целите си.“

ИЗВЪНЗЕМЕН – ако насън видиш извънземни, предстоят ти вълнуващи изживявания, а ако ти си извънземен, ще имаш сериозни проблеми с близките си – те няма да те разбират и няма да посрещнат с ентусиазъм идеите и предложенията ти.

ИЗГАРЯНЕ (виж ГОРЕНЕ, ОГЪН, ПЛАМЪК, ПОЖАР) – ако сънуваш, че изгаряш от жажда, треска, любовни терзания и пр., въздържай се от прибързани действия и не разкривай проблемите си пред съмнителни хора. Белези от изгаряния ако имаш по тялото си насън, е знак, че те чакат опасности, тревоги и притеснения.

ИЗГАСВАНЕ – на електрически или естествен източник на светлина в съня е лошо предзнаменование – съдбата и околните не са благосклонни към начинанията ти.

ИЗГЛЕД – ако насън се намираш на място, от което има красив изглед, предстоят ти плодотворни дни, успехи и удоволствия.

ИЗГНАНИЕ, ИЗГНАНИК (виж ЗАТОЧЕНИЕ, КАТОРГА) – ако си в съня си, стягай куфарите за належащо неприятно пътуване. Ако друг е изгнаник, ще срещнеш стар познат или ще получиш тревожна вест отдалеч.

ИЗГОДА (виж ЗАГУБА) – че имаш от нещо, ако сънуваш, наяве ще загубиш ценна вещ. Ако насън все нямаш изгода, в действителност ще се радваш на голям късмет.

ИЗГОРА (виж ЛЮБИМ, ЛЮБИМА).

ИЗГРЕВ – ако наблюдаваш насън, скоро ще почувстваш рязко подобрение на материалното и финансовото си състояние.

ИЗГУБЕН, ИЗГУБИШ – ли се в съня си, ще претърпиш загуби и поражения. Друг ако се е изгубил, е знак, че ще споделяш чужди неволи и неприятности.

ИЗДАЙНИК, ИЗДАЙНИЧЕСТВО (виж ПРЕДАТЕЛ)

ИЗДАТЕЛ, ИЗДАТЕЛСТВО (виж АВТОР) – ако насън си издател на книги или вестници, ще постигнеш финансов успех в някаква сделка. Ако се срещаш с издател или посещаваш издателство, не допускай некомпетентна намеса в работата ти. Ако ти имаш издадена книга, чакат те успехи и почести. Ако някой твой близък или познат е издал книга, ще защитаваш приятел от хорските клюки и нападки.

ИЗДАТИНА, ИЗДАТЪК – на нещо да видиш насън, е знак, че прекаляваш с нещо – може да си навлечеш неприятности заради липсата на мярка в поведението ти.

ИЗДЕВАТЕЛСТВО – в съня ти, независимо дали ти издевателстваш над някого, или си жертва на издевателство, е предупреждение, че твърде често проявяваш малодушие и безхарактерност.

ИЗДИГАНЕ (виж ИЗКАЧВАНЕ).

ИЗДИРВАНЕ – съдебно или полицейско издирване насън е знак за нечиста съвест. Ако те издирват, ще се страхуваш за работата си. Ако ти издирваш нещо или някого, ще се съмняваш във верността или лоялността на партньора си.

ИЗДИШВАНЕ – ако в съня си не можеш да издишваш поетия въздух, предстои ти да трупаш в себе си разочарования и недоволство. Ако чуеш шумно издишване, някой ще излее върху тебе насочения си към другиго гняв.

ИЗДРЪЖКА – че плащаш, ако сънуваш, значи наяве ще плащаш за стари грехове. Ако получаваш издръжка, ще се възползваш от нечия сантименталност.

ИЗДРЪЖЛИВ, ИЗДРЪЖЛИВОСТ – ако насън проявяваш завидна издръжливост, най-вероятно наяве също ще успееш да се справиш с трудни изпитания. Ако друг е издръжлив, ще срещнеш неочаквана подкрепа и помощ от стабилен и авторитетен човек.

ИЗДУТИНА (виж ОТОК, ЦИЦИНА) – ако сънуваш, ще надцениш възможностите си.

ИЗДЪНКА (виж ПРОВАЛ) – на растение ако видиш в съня си, неочаквано някой ще предяви твърде големи и необосновани претенции към тебе. Ако режеш или късаш издънките на някое дърво или растение, наяве ще отблъскваш опитите на конкурентите да присвоят твое притежание.

ИЗИСКАН – че си, ако сънуваш, ще се дразниш от фалша и лицемерието на хората, с които ти се налага да общуваш. Друг ако е изискан, ще разкриеш, че някой твой близък таи непочтени намерения спрямо тебе.

ИЗИСКВАНЕ (виж ПРЕТЕНЦИИ) – ако някой изисква нещо от тебе в съня ти, значи ти предстоят синовни задължения или семейни ангажименти. Ти ако изискваш нещо от някого, прекалено ще се вживяваш в отговорностите си.

ИЗКАЗВАНЕ – ако правиш насън, ще съжаляваш за прекалената си откровеност или за прибързаната си доверчивост. Друг ако прави изказване пред публика, недобросъвестен приближен ще издаде някоя от тайните ти.