Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘М’

МАВЗОЛЕЙ – ако видиш или посещаваш в съня си, нещо ще пробуди старите ти рефлекси и ще ти се наложи да си припомняш някои позабравени умения.

МАВЪР – ако сънуваш, значи напразно се съмняваш в лоялността на някой от сътрудниците си. Ти ако си мавър, излишно е да се самообвиняваш или измъчваш за отминали неща.

МАГ (виж МАГИЯ, МАГЬОСНИК).

МАГАЗИН – ако видиш насън, ще направиш успешна инвестиция, добро капиталовложение. Ако си в магазин, ще си възвърнеш изгубени пари. Ако работиш в магазин, значи трудно ще постигнеш желанията си.

МАГАРЕ – в съня значи беда. Ако го оседлаваш, ще се засрамиш. Ако го яздиш, ще се изложиш пред хората. Ако друг язди магаре, ще те оскърбят. Ако магаре те хвърли или те ритне, ще злоупотребят с тебе. Магарешки рев в съня предвещават напразни, безплодни и глупави усилия. Магарешки тръни са знак за чудато приятелство или за благоприятни новини.

МАГДАНОЗ – в съня е предупреждение да се придържаш към здравословен начин на живот, ако не искаш да ти се стоварят големи беди.

МАГИСТРАЛА – ако видиш или ако пътуваш по нея насън, пред тебе ще се отворят големи възможности за изява и кариера.

МАГИСТРАТУРА, МАГИСТЪР – в съня показват, че репутацията ти е застрашена, не бива да се осланяш само на стара слава.

МАГИЯ, МАГЬОСНИК – ако видиш в съня си, значи ще срещнеш стар приятел или ще възобновиш предишна интимна връзка. Ако сънуваш себе си като магьосник, в живота ти ще настъпи голяма промяна.

МАГМА (виж ВУЛКАН, ЛАВА).

МАГНАТ – ако сънуваш, че си крупен индустриален магнат, ще страдаш от липса на приятели и доверени хора.

МАГНИТ – ако видиш насън, чака те важно познанство, ще привлечеш вниманието на влиятелна личност. Ако използваш магнит, ще си радваш на успехи сред противоположния пол.

МАГНОЛИЯ – ако видиш или помиришеш насън, ще се отпуснеш в работата си или ще се размекнеш и разнежиш пред неподходящи хора.

МАДАМА – ако сънуваш, ще преследваш благоразположението на незначителен човек. Ти ако си мадама, значи скоро някой ще разбере, че не си такъв, за какъвто се представяш.

МАДЖУН – ако видиш или използваш в съня си, ще станеш свидетел или посредник на чужди конфликти и спорове.

МАДОНА (виж БОГОРОДИЦА).

МАДРИГАЛ – в съня е знак, че е дошло време да се захванеш с по-сериозни или мащабни дела.

МАЗАНЕ, МАЖЕШ – ли нещо в съня си, значи ще изтървеш някой от най-щастливите си шансове, ще провалиш изгодна сделка или ще пропуснеш добра възможност.

МАЗИЛКА – на къщата си ако правиш насън, ще се грижиш за благоденствието на семейството си. Ако видиш паднала или ронеща се мазилка, нещо в дома ти или в отношенията с близките ти не върви добре.

МАЗНИНА – ако видиш насън или готвиш с нея, предстоят семеен скандал, неразбирателство между роднини. Ако ядеш някаква мазнина, ще се разболееш. Мазни петна по ръцете или дрехите ти са знак за съмнителни придобивки или неправомерно облагодетелстване.

МАЗОЛ – че имаш, ако сънуваш, беда ще сполети твой близък или познат. Друг ако има мазоли, ще те измъчва някаква тайна.

МАЗОХИСТ – че си, ако сънуваш, ще ти благодарят за някакво сторено добро. Друг ако е мазохист, ще се чувстваш гузен пред благодетелите или помощниците си.

МАЗУРКА – ако чуеш или изпълняваш в съня си, ще се окаже, че си третият, излишният в любовта.

МАЗУТ – видиш ли насън, някой ще се опита да те наклевети и да те очерни пред началниците ти.

МАЙ – този месец в съня предсказва промени и непостоянство в работата и личния ти живот.

МАЙКА (виж МАЩЕХА) – си ако сънуваш, ще имаш успех. Ако е след смъртта й, предсказва благополучие и радост. Ако в съня ти майка ти плаче, наяве ти ще се веселиш. Ако сънуваш майка си умряла, значи напразно се тревожиш за нещо. Ако насън говориш с майка си, ще имаш големи успехи и добри постижения в начинанията си. Чужда майка ако сънуваш, ще се сдобиеш с нещо ценно.

МАЙМУНА – ако видиш насън, ще се ядосваш заради чужди грешки. Ако маймуните са много, ще те измамят или ще ти скроят някой номер. Ако водиш маймуна на синджир, значи правиш добро на завистниците си. Ако сънуваш маймуна в клетка, нуждаеш се от самостоятелност и свобода. Ако маймуната се пощи, някой довчерашен враг ще стане твой приятел. Катерещи се маймуни в съня ти обещават труден напредък, а ако си играят – някой ще ти напакости. Ако маймуна се опитва да те ухапе, значи ще ти откраднат идея, която може да ти донесе много пари. Ако насън дразниш маймуни, неумишлено ще засегнеш приятел. Маймуна с много дълга опашка е знак, че ще имаш трудности с властите или с началниците си.

МАЙОНЕЗА – в съня е знак за придобиване на сила, способности, пост или власт, които не заслужаваш.

МАЙОР – че си, ако сънуваш, значи ще те въвлекат в користно начинание. Друг ако е майор, пази се от завистта на колегите си.

МАЙСТОР – да видиш насън, е знак, че ти предстоят грижи и разходи. Ако е в къщата ти, не допускай намесата на външни лица в семейните ти проблеми. Себе си ако сънуваш като майстор, ще пострадаш от прекалената си самоувереност. Ако насън плащаш на майстор за някаква работа, значи сам подхранваш клюките и сплетните по свой адрес.

МАЙТАП, МАЙТАПИШ (виж ШЕГА) – ли се насън, няма да ти възлагат сериозна работа. Ако друг се майтапи, пази се от измама или злоупотреба.

МАЙЧИНСТВО – в съня обещава, че внезапно ще те споходи голямо щастие.

МАК – ако видиш в полето насън, ще получиш изненадваща вест. Ако сънуваш много макове или ако ги береш, любовта ти ще пострада от чужди приказки или от нечия недискретност. Маково семе е предупреждение, че не можеш да живееш само с красиви или героични жестове.

МАКАРА – в съня значи неприятели. Ако навиваш нещо на нея, ще претърпиш незначителна загуба или дребна щета.

МАКАРОНИ – ако видиш, готвиш, сервираш или ядеш в съня си, ще се радваш на приятна компания, очаквани гости, роднинско събиране или приятелски разговори.

МАКЕТ – ако видиш или правиш насън, значи градиш измислен свят, нереална или деформирана представа за събитията около тебе.

МАЛАРИЯ – ако сънуваш, че си болен от малария, притесненията ти за текущите финансови дела или за настоящата ти емоционална връзка са безпочвени и неоправдани. Друг ако е болен от малария, опитай се да проявиш повече търпение и разбиране дори към най-несъществените проблеми на околните.

МАЛАХИТ – в съня е знак за предстоящо спокойствие, оздравяване или почивка. Ако носиш украшение от малахит, ще се излекуваш от стара рана. Ако загубиш малахитова брошка, ще страдаш от ревматизъм.

МАЛИНА – ако видиш насън, ще имаш дребни ежедневни радости. Ако береш малини, трябва да търсиш нови източници на доходи. Ако ги ядеш, ще се ядосваш за дребни неща или ще имаш леки здравословни неразположения.

МАЛОУМЕН – в съня ти е знак за сериозен проблем с началниците ти. Ако ти си малоумен, ще се радваш на късмет – внезапно ще получиш повишение, премия или висока оценка за способностите ти.

МАЛЧУГАН – ако видиш насън, някой ще ти създава главоболия и трудности. Ако ти си малчуган, ще търпиш несправедливи обиди и хули.

МАЛЪК – че си, ако сънуваш, предстоят ти загуби и неудачи. Друг ако е малък, ще се възползваш от нечие неведение, неумение или доверчивост.

МАМУТ – в съня е знак за амбициозни планове, грандиозни идеи и мащабни начинания, които може би ще се провалят заради бюрократични пречки.

МАНАСТИР – ако видиш насън, ще имаш благополучие и напредък. Ако си в него, ще намериш добро решение на важен проблем. Ако живееш в манастир, предстои ти тежък период. Манастир денем е знак за успех, а нощем – за срамни тайни.

МАНГО – ако видиш или ядеш насън, не предприемай екзотични пътешествия.

МАНДАЛО – в съня предупреждава, че трябва да бъдеш по-стриктен в работата си – да спазваш сроковете и дадената дума.

МАНДАРИН – китайски в съня е предупреждение, че се нуждаеш от опресняване на знанията или от допълнително обучение.

МАНДАРИНА – ако видиш, помиришеш или ядеш в съня си, значи ти предстоят гуляйджийски дни. Друг ако яде мандарини, някоя добра идея ще се роди в нетрадиционна обстановка.

МАНДАТ – в съня е знак за неудовлетвореност от работата, несигурност в начинанията и липса на достатъчно борбеност и издръжливост.

МАНДЖА (виж ЯДЕНЕ, ЯСТИЕ).

МАНДОЛИНА – ако насън свириш на мандолина, ще ухажваш някого. Ако друг свири на мандолина, възлюбеният човек най-после ще откликне на чувствата ти.

МАНДРА (виж КАШКАВАЛ, МЛЯКО, СИРЕНЕ) – в съня е знак за тежка болест.

МАНЕВРА – ако наблюдаваш, чакат те промени и новини. Ти ако маневрираш, застрашен е успешният завършек на работата ти. Военни маневри са знак за несигурност и тревоги.

МАНЕЖ – ако видиш в съня си, ще получиш покана. Ако си на манеж, избягвай насилието и принудата в работата си.

МАНЕКЕН – ако сънуваш, стремежът ти да изглеждаш екстравагантен, различен или изобщо такъв, какъвто не си, може да ти струва скъпо. Ти ако си манекен или манекенка, ще те пренебрегват, обиждат или подценяват.

МАНЕРКА – с вода пълна ако видиш насън, значи някой ще ти се притече на помощ в труден миг. Ако манерката е празна, не разчитай на подкрепа от колегите си.

МАНИАК, МАНИЯ – в съня е предупреждение да се пазиш от крайни решения или импулсивни реакции. Ако имаш някаква мания, значи неприятели ще открият слабото ти място.

МАНИВЕЛА – ако видиш или използваш насън, значи успешно ще се справиш с обречена на провал задача.

МАНИЕРИ (виж ОБНОСКИ).

МАНИКЮР – ако си правиш насън, не отблъсквай стари приятели заради сегашните си авантюри.