Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘Н’

НАБЛЮДЕНИЕ, НАБЛЮДАТЕЛ, НАБЛЮДАВАШ – ли нещо в съня си, в близко бъдеще очаквай промени, които няма да те засегнат пряко. Ако насън си в наблюдателница, ще чуеш обезпокояващи новини.

НАБОЖЕН – че си, ако сънуваш, ще те възнаградят незаслужено, ще обереш чужди лаври. Друг ако е набожен, не се опитвай да хитруваш и да увърташ при преговори или да протакаш важните дела – от това само може да загубиш.

НАБОР – на дреха ако видиш или правиш насън, ще ти се наложи да скриеш нещо или да го запазиш в тайна. Ако носиш силно набрана дреха, ще те обвиняват в двуличие или нелоялност.

НАБОР – на печатарски текст правиш ли насън, ти предстои трудоемка и неблагодарна работа, свързана с много усилия и отговорности.

НАБОР (виж ВОЙНА, ВОЙНИК).

НАВАЛИЦА – от хора в съня е знак за предстоящи опасности и тревоги. Ако и ти си в навалицата, очаквай неприятни промени, неясноти, неизвестности.

НАВЕС (виж ЗАСЛОН).

НАВЕХНАТ (виж ИЗКЪЛЧВАНЕ) – крайник в съня е предупреждение да не си позволяваш волности или експерименти в работата си.

НАВИВАНЕ, НАВИВАШ – ли конци, прежда и др. в съня си, чакат те празни приказки, надлъгване, клюки.

НАВИГАТОР – че си, ако сънуваш, е предупреждение, че губиш контрол над личния си живот. Ако друг е навигатор, ще имаш нужда от помощ и здрава подкрепа при решаване на някои проблеми в работата или семейството си.

НАВИК – че имаш, ако сънуваш, трябва да проявиш повече твърдост в начинанията си. Ако се опитваш да се откажеш от вреден навик, значи е наложително окончателно да сложиш край на връзките си с някоя опасна или досадна личност.

НАВОДНЕНИЕ – видиш ли насън, пази се от загуби и щети. Ако къщата ти е наводнена, ще изпитваш парични затруднения. Ако бягаш, за да се спасиш от наводнение, някаква работа ще се отложи, ще търпиш спънки в делата си. Ако спасяваш покъщнина, животни или хора от наводнение, ще оказваш финансова помощ някому. Наводнение с чиста вода означава, че проблемите лесно ще отминат. Ако водата е мръсна, очаквай сериозни проблеми.

НАВУЩА – в съня са знак за предстоящи семейни проблеми. Трябва да вземеш мерки, за да ги избегнеш.

НАГАР – ако видиш или се опитваш да остържеш насън, в никакъв случай не се ангажирай с чужди проблеми, не се оставяй да те замесят в непочтени сделки, защото това ще ти коства изключително големи неприятности.

НАГЛОСТ, НАГЪЛ – ако си насън или постъпваш нагло, значи надценяваш възможностите си. Друг ако е нагъл, бъди по-въздържан в изказванията и изявите си.

НАГОН (виж ИНСТИНКТ) – сън, свързан с естествените човешки или животински нагони, съобщава, че сегашните удоволствия и неблагоразумие ще ти струват доста неприятности в бъдеще.

НАГРАДА – че получаваш или даваш, ако сънуваш, скоро ще се радваш на успехи и просперитет. Друг ако получава награда, ще се посрамиш.

НАГРЕВАТЕЛ (виж БЪРЗОВАР) – видиш ли насън, пази се от необмислени постъпки и прибързани изводи.

НАГРЕВКИ – че ти правят, ако сънуваш, ще се радваш на нечии протекции и височайше благоразположение, но бъди внимателен – нещата много бързо могат да се обърнат в твой ущърб.

НАДБЯГВАНЕ – наблюдаваш ли насън, напразно се притесняваш за бъдещето си. Ако участваш в надбягване, не си поставяй непостижими цели, обуздай амбициите си. Ако залагаш на надбягвания, знай, че ти предстои изпитание и не бива да рискуваш постиженията си.

НАДГРОБЕН КАМЪК – ако видиш насън, трябва да ограничиш амбициите или претенциите си в работата.

НАДЕЖДА, НАДЯВАШ – ли се насън, пази себе си, роднините и приятелите си. Ако губиш надежда, значи ще имаш късмет или добър шанс.

НАДЕНИЦА, НАДЕНИЧКА (виж КОЛБАС, САЛАМ) – че купуваш, приготвяш или ядеш насън, ако сънуваш, значи се ползваш от непозволени привилегиияя или харчиш не по джоба и възможностите си.

НАДЗИРАТЕЛ – ако видиш насън, пази се от злобата и завистта на хора от обкръжението ти. Ако ти си надзирател, някакъв ангажимент, обещание или поета отговорност ще ти тежат и ще спъват работата ти. Много надзиратели са сигнал за кражба или обир.

НАДЛЕЗ – ако видиш или преминаваш по него в съня си, ще постигнеш успехи, ще надминеш конкурентите си, ще избегнеш трудност или опасност.

НАДНИЦА – малка че имаш, ако сънуваш, може да се разболееш. Ако е голяма, чакат те парични проблеми или загуба на вещи и собственост.

НАДПИС (виж АВТОГРАФ, ПОСВЕЩЕНИЕ) – на стена четеш ли насън, ще търпиш загуби заради доверчивостта или лекомислието си. Ако видиш надгробен надпис в съня си, много ще се колебаеш, преди да вземеш някакво решение.

НАДПРЕВАРА, НАДПРЕВАРВАШ – ли се с някого насън, ще имаш ядове и тревоги с конкурентите си.

НАДУВАНЕ – на балон, плажна играчка, дюшек в съня е показател, че напразно хабиш усилията си, работиш неплодотворна работа, занимаваш се с безперспективни дела.

НАЕМ, НАЕМАТЕЛ – ако плащаш наем насън, ще се отървеш от неприятно задължение. Ако получаваш наем, очакват те финансови проблеми. Ако имаш наематели, предстоят ти разочарования от познати хора. Ти ако си наемател, значи несигурността или неяснотата по някои въпроси ще ти коства загуби и тревоги. Ако не можеш да си платиш наема, изненадващо ще получиш прилична сума пари или друга материална придобивка.

НАЕМЕН УБИЕЦ – че си, ако сънуваш, ще се чувстваш самотен, неразбран, неоценен и разочарован. Ако наемаш убиец, ще се нуждаеш от силна концентрация, от воля и въздържание, за да преживееш труден период. Ако те преследва наемен убиец, ще си патиш от резултатите на собствените си дела.

НАЖЕЖЕН – нажежено желязо в съня е знак за предстояща кавга с интимен партньор. Нажежени реотани предупреждават за скрити страсти и надвиснали проблеми у дома.

НАЗДРАВИЦА – вдигаш ли насън, скоро ще можеш да се похвалиш с добри постижения и резултати. Друг ако вдига наздравица, предстои ти щастлив период, изпълнен с радости и печалби.

НАЗНАЧЕНИЕ – ако назначаваш някого на работа в съня си, ще се радваш на разбирателство и сговор у дома. Ако тебе те назначават на работа, предстоят ти успехи и подобряване на материалното състояние.

НАИВЕН – че си, ако сънуваш, пази се от спекула и опити за лесна печалба. Друг ако е наивен, бъди нащрек – някой те дебне и се опитва да те злепостави.

НАИЗУСТ – ако учиш или знаеш нещо наизуст насън, ще се радваш на завидни успехи и големи завоевания в любовта. Ако друг помни наизуст, ще имаш съперник.

НАЙЛОН – в съня е знак за измама, фалшиви приятели или самозаблуждение.

НАКАЗАНИЕ, НАКАЗВАШ – ли някого насън, значи напразно харчиш пари, правиш излишни разходи. Ако тебе те наказват, ще се радваш на лесна печалба.

НАКИТ (виж БИЖУ, СКЪПОЦЕННОСТ) – че купуваш, ако сънуваш, ще изпаднеш в дългове. Ако ти подарят накит, ще срещнеш невярна любов. Ако изгубиш накита си, ще се скараш с близък човек. Друг ако носи накити, не се доверявай и не давай пари на заем.

НАКЛОН – стръмен в съня ти е знак за проблеми и перипетии. Ако се изкачваш по него, ще постигнеш трудни успехи. Ако се спускаш, предстоят ти загуби и провали.

НАКОВАЛНЯ – видиш ли в съня си, ще промениш живота си. Ако ковеш нещо върху нея, промените ще ти донесат нови придобивки, печалби, успехи.

НАЛЕП – да гледаш или да се опитваш да го махнеш насън, значи, че ще се дразниш от досадници или ще се мъчиш да се освободиш от неприятно задължение.

НАЛЪМ – ако видиш или носиш в съня си, ще се радваш и ще забогатееш.

НАЛЯГАНЕ – ако в съня ти става въпрос за кръвно налягане, предстоят ти проблеми с близки хора, а ако налягането е атмосферно, очаквай непредвидени трудности от бюрократичен, административен или правен характер. Налягане на течности или газове от инсталация или апарат в съня е знак за скрити, но твърде сериозни проблеми в работата.

НАМАЛЕНИЕ – ако търговец сънува, че прави намаление на стоките си, очакват го печалби. Ако купуваш намалени стоки, значи сам ще се прецакаш, ще търпиш загуби заради прекалената си хитрост или користолюбие.

НАМЕК – правиш ли насън, ще изпитваш затруднения в любовните отношения. Ако на тебе ти намекват нещо, очаквай предателство от приятел.

НАМЕРИШ – ли нещо в съня си, ще чуеш изненадваща вест, чака те внезапна радост или неочаквана печалба. Ако си намерил нещо отдавна изгубено, ще заживееш с някаква надежда.

НАМЕСА – ако насън се намесваш в нечии дела, разговори или отношения, наяве ще понесеш неоснователни обвинения и явна несправедливост. Ако търпиш чужда намеса, ще пострадаш заради недискретността си.

НАМЕСТНИК (виж ЗАМЕСТНИК).

НАМЕТКА, НАМЕТАЛО – старо и изпокъсано носиш ли насън, ще се скараш със стар приятел. Ако е ново и хубаво, чакай приятно посещение. Къса дамска наметка е знак за интриги и женска злоба.

НАМИГВАНЕ, НАМИГАШ – ли някому в съня си, репутацията ти е застрашена. На тебе ако ти намигат насън, ще получиш любовно предложение.

НАМОРДНИК – в съня е знак, че успяваш да държиш враговете си на разстояние. Ако поставяш намордник на животно, ще превърнеш някой враг или зложелател в твой съмишленик. Ако видиш човек с намордник, ще ти вменят някаква вина.

НАМОТАВАНЕ – в съня е сигнал да се въздържаш от коментари за чуждо поведение, работа или взаимоотношения.

НАМУСЕН (виж СЪРДИТ).

НАНАГОРНИЩЕ – в съня предвещава трудности, усилия и разход на средства, последвани от големи успехи, слава и печалби.

НАНАДОЛНИЩЕ – в съня предсказва приятни емоции, които ще траят кратко и ще бъдат последвани от разочарования, неуспехи и загуби.

НАНИЗ, НАНИЗВАШ – ли нещо в съня си, ще тъгуваш. Ако са зрънца, ще трупаш имане. Наниз от перли е знак за несподелена любов.

НАНОСИ – от река видиш ли насън, сянката на миналото ще ти пречи в настоящите и бъдещите изяви.

НАОПАКИ – ако обличаш дреха насън, ще имаш странен късмет и причудлива съдба. Ако сънуваш обръщаш картина, текст и др. наопаки, околните ще изтълкуват неправилно поведението ти.

НАПАДЕНИЕ, НАПАДАТЕЛ, НАПАДАШ (виж АТАКА) – ли в съня си, напразно ще се опитваш да спечелиш пари. Ако тебе те нападат, предстои ти съдбоносен избор и трябва много да внимаваш. Ако наблюдаваш нападение, въздържай се да взимаш страна в спор или окончателно решение по стар проблем.