Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘Р’

РАБАТ (виж НАМАЛЕНИЕ, ОТСТЪПКА

РАБОЛЕПЕН, РАБОЛЕПНОСТ, РАБОЛЕПИЕ – в съня показва, че трябва да обърнеш повече внимание на семейството и близките си и да проявиш повече твърдост в служебните дела.

РАБОТА – вършиш ли насън, ще имаш добри доходи и семейството ти ще живее в изобилие и разбирателство. Ако търсиш работа, значи вървиш по прав път, увеличаваш шансовете си за успех и печалба. Ако изоставяш някоя работа, ще търпиш загуби и лишения. Ако даваш някому работа, ще ти се отплатят за сторена услуга. Ако гледаш друг да работи, ще прахосваш лесно спечелени пари.

РАБОТИЛНИЦА, РАБОТНИК, РАБОТОДАТЕЛ – ако насън си в работилница, очаква те материален и емоционален подем. Ако си работник, ще си удовлетворен от работата си, ще имаш печалби. Друг ако е работник, ще преуспееш чрез добри приятели. Ако в съня си ти си работодател, ще се гордееш. Друг ако е работодател, има опасност от смяна на работата.

РАВЕНСТВО – постигаш ли в състезателна игра насън, ще се чувстваш неуверен в силите си или ще се поддадеш на сантименталност и кавалерски чувства. Ако се бориш за равенство, наяве ще навредиш на шансовете си за печалба или по-добра кариера.

РАВИН – в съня е знак за успех в работата. Ако не си евреин, а се сънуваш като равин, ще бъде оклеветен и низвергнат.

РАВНЕЦ – в съня е знак, че ще се избавиш от болест или срам.

РАВНИНА (виж ДОЛИНА, ПОЛЕ) – ако видиш или ходиш по нея насън, успехите ти ще дойдат леко и безпроблемно.

РАВНИЩЕ (виж НИВО).

РАВНОВЕСИЕ – опитваш ли се да пазиш насън, значи колебанието и нерешителността ще ти изиграят лоша шега или ще те провалят.

РАВНОСМЕТКА – правиш ли насън, ще завоюваш одобрението на важна особа.

РАГУ – ако приготвяш или ядеш в съня си, ще пилееш много средства и време за незначителни неща, а трябва да пазиш силите си за по-съществени проблеми.

РАДАР – ако насън видиш или използваш, ще получиш информация, която ще ти даде възможност да изпревариш конкурентите си.

РАДЖА (виж РАДЖАТА НА КУХИНОР) – в съня е знак за екзотичен, влиятелен и опасен любовник.

РАДИАТОР – студен в съня е знак за отчуждаване от близък или приятел. Ако купуваш или включваш радиатор, наяве не губи време в напразни съжаления, преосмисляния и разкаяния, а се заеми с пряката си работа. Прекалено горещ радиатор е предупреждение да не се поддаваш на странични от брачното ложе съблазни, както и решително да се откажеш от някоя сделка, ако ти се струва непочтена или незаконна. Ако насън поправяш развален радиатор, значи нещо в любовния ти живот понакуцва.

РАДИАЦИЯ – в съня е сигнал старателно да избягваш рискове и опасности поне няколко месеца напред.

РАДИО – видиш ли насън, ще те преследват неверни слухове и интриги. Ако го купуваш, ще се опиташ да създадеш някому радост, но ще се провалиш. Ако слушаш радио, ще узнаеш новини. Друг ако слуша радио, ще разкриеш тайна. Силно включено радио в съня е знак, че ще те обвиняват. Приятна музика от радио е предсказание за мигове на разбирателство и уют в семейството. Ако чуеш гласа си по радиото, ще бъдеш раздвоен, ще изпитваш противоречиви чувства.

РАДОСТ – ако изпитваш насън, е добър знак: очаквай хубави новини и приятни изживявания. Друг ако се радва, ще имаш дребни щети и загуби.

РАЖДАНЕ, РАЖДАШ – ли в съня си, за мъж предвещава непосилни трудности, а за жена – освобождаване от огромно бреме. Ако гледаш раждане, ще станеш свидетел на или участник в безсмислен кавга. Раждане на животинче е знак за нов приятел или за благоприятни времена. Ако е собственото ти раждане, чака те далечен път. Трудно раждане означава, че предсказанието е отдалечено във времето, а леко и безпроблемно раждане – че скоро можеш да се надяваш на промени.

РАЗБИРАНЕ, РАЗБИРАТЕЛСТВО – в съня е добър знак: ще срещнеш морална и ще осигуриш материална подкрепа за идеите си, ще ти потръгне.

РАЗБОЙНИК – сънуваш ли се като разбойник, ще те наградят или похвалят за нещо. Друг ако е разбойник, пази се от разочарования и незначителни загуби. Ако си жертва на разбойници, ще се впуснеш в рисковано начинание.

РАЗВАЛЕН (виж ПОВРЕДА) – уред в съня е знак за пречка в работата. Ако го поправиш, ще успееш да преодолееш трудностите и спънките. Развалена храна сънуваш ли, очаквай лоши приказки и подмолни врагове. Ако ядеш развалена храна, ще се разболееш.

РАЗВАЛИНА – ако насън видиш или се разхождаш сред развалини, ще постигнеш успех. Древни развалини са знак за подем и възход, а съвременни – за тъжни новини около близък или познат.

РАЗВЕДКА (виж РАЗУЗНАВАНЕ).

РАЗВОД – насън развеждаш ли се, за семейните предсказва щастлив брак, доверие и любов, а за несемейните – разочарование от интимен партньор, сърдечна раздяла, огорчение. Друг ако се развежда, наяве ще ти докажат привързаността или лоялността си.

РАЗВРАТ – в съня е предупреждение срещу прекомерно харчене на пари, лекомислено поведение или незачитане на претенциите и мнението на околните.

РАЗВЪДНИК – за животни в съня е знак за успехи в работата в резултат на задружие и колективни усилия. Развъдник на риба показва добри шансове и многобройни изгледи за печалба на начинанията ти, а развъдник на птици – че успехите ти едва ще покриват разходите, повечето от усилията ти са напразни.

РАЗВЯВАНЕ (виж ЗНАМЕ

РАЗГЛОБЯВАШ – ли нещо насън, ще се съмняваш в силите и способностите си, ще търсиш алтернативни източници на доходи или ще обвиняваш невинен човек.

РАЗГОВОР, РАЗГОВАРЯШ – ли насън с непознат, очаквай опит за измама. Ако разговорът е с познат или приятел, ще научиш добри новини или ще пожънеш големи успехи. Разговор с жена е знак да се пазиш от клюки и интриги, с мъж – да се погрижиш за финансовото си състояние, с дете – че ще намериш добро разрешение на проблем, а със старец – че все още не си налучкал верния път за постигане на успех. Разговор по телефона предвещава неприятни новини.

РАЗДАВАНЕ – на храна насън е знак, че ще се радваш на чест и благодат, а на дрехи или пари – че те чака богатство.

РАЗДАВАЧ (виж ПОЩАЛЬОН).

РАЗДВОЕН – чувстваш ли се насън, значи напразно се съмняваш и колебаеш – отговорите и решенията, от които се нуждаеш, са точно пред тебе.

РАЗДОР – в съня съветва да си по-въздържан, да не се опитваш да се налагаш, въпреки че правдата е на твоя страна.

РАЗДРАЗНЕНИЕ – изпитваш ли насън, наяве обуздай неприятните емоции и се опитай да проявиш повече такт и дипломатичност.

РАЗДЯЛА – с познат или непознат човек в съня като най-общ смисъл е предсказание за среща или за ново запознанство. Разделяне с родно място е обещание за благополучно пътуване или за успешен завършек на работите ти.

РАЗКАЗ, РАЗКАЗВАШ – ли нещо насън, ще чуеш противоречиви сведения или много клюки по свой адрес. Ако пишеш разказ, някоя твоя мечта ще остане неосъществена. Ако четеш разкази, поредица от случки или факти ще те накара да промениш вижданията или поведението си.

РАЗКАЯНИЕ, РАЗКАЙВАШ – ли се насън, ще извършиш добри дела, ще направиш успешни инвестиции, ще се прочуеш. Друг ако се разкайва, ще ти простят грях.

РАЗКЛОН (виж КРЪСТОПЪТ) – ако насън си на разклон и не знаеш в коя посока да поемеш, посъветвай се за проблемите си с приятели и роднини. Ако по пътя ти има много разклонения, ще срещнеш трудности в работата си и много ще се колебаеш или пък много хора ще се надяват да се облагодетелстват от твоите успехи.

РАЗКЛОНИТЕЛ – ако видиш, купуваш или използваш насън, значи се стремиш да угодиш на прекалено много хора. Повреден или изгорял разклонител предупреждава, че сервилността или нагаждачеството може да ти костват загуби.

РАЗКОВНИЧЕ – в съня е знак, че скоро ще получиш желан или скъп подарък.

РАЗКОЛ – в съня предсказва, че ще постигнеш мир или разбирателство с враговете си, но че трябва да се пазиш от приятелите си

РАЗКОПКИ – правиш ли насън, ще постигнеш успех в трудна и опасна работа. Друг ако ги прави, признанието за заслугите ти и очакваното възнаграждение за усилията ти ще дойдат чак след време.

РАЗКОШ – в съня означава, че някой друг ще се обогати от труда ти. Ако живееш в разкош, наяве няма да ти върви, няма да имаш късмет.

РАЗЛАГАНЕ, РАЗЛОЖЕНИЕ – в съня ти предвещават единствено неприятности, загуби, ядове и кавги.

РАЗМАХ, РАЗМАХВАШ – „ли ръце насън, наяве няма да приемат предложенията или аргументите ти; ще изплашиш или ще отблъснеш някого. Ако размахваш оръжие или тояга, значи напразно се хвалиш или перчиш.“

РАЗМИРИЦИ – в съня са предсказание за несигурност и тревоги по близък или любим човек.

РАЗМИСЪЛ, РАЗМИСЛЯМ, РАЗМИСЛЯНЕ (виж РАЗМИШЛЯВАМ)

РАЗМИШЛЯВАШ – ли върху нещо насън, наяве ще те подиграват или ще страдаш от нерешителността си.

РАЗМЯНА – на дрехи или на вещи в съня е предупреждение за скарване или пререкания. Размяна на самоличност или на роли показва, че недоразуменията ще бъдат изгладени, а подозренията – разсеяни.

РАЗНОГЛЕД – че си, сънуваш ли, значи ще постигнеш двойно щастие. Друг ако е разноглед, внимавай – ще те подведат с лош съвет.

РАЗОРЕНИЕ (виж БАНКРУТ, ФАЛИТ).

РАЗОЧАРОВАН, РАЗОЧАРОВАНИЕ – в съня предсказват радост, нови приятели или неочаквана печалба.

РАЗПИСАНИЕ – ако следваш, четеш или съставяш насън, нещо в плановете ти ще се обърка, очаквай изненадващи промени.

РАЗПИСКА – даваш ли насън, ще носиш отговорност за чужди пари. Ако на тебе ти дават разписка, очаквай незначителна печалба или непредвидени доходи.

РАЗПИТ – „ако сънуваш, че те разпитват, ще имаш основания да се съмняваш в близките или в съдружниците си. Ти ако разпитваш някого, ще те подлагат на проверка, ще се съмняват в тебе; с хитрост ще ти причинят зло.“

РАЗПЛИТАНЕ, РАЗПЛИТАШ – ли плетка насън, ще си губиш времето в празни приказки. Друг ако разплита прежда, предстоят ти приятни мигове на отмора и семейно щастие.

РАЗПОРЕДИТЕЛКА – видиш ли насън, незначителен човек ще се опитва да ти се наложи, ще предявява неоснователни претенции към тебе. Ти ако си разпоредител, моментът не е подходящ да се изявяваш или да привличаш върху себе си вниманието на вишестоящите.

РАЗПРОДАЖБА – в съня означава загуби. Ако разпродаваш вещите или имуществото си, ще се откажеш от постигнатото досега, лекомислено ще обърнеш гръб на сигурни доходи. Ако купуваш нещо от разпродажба, печалбите ти ще са незначителни, а успехите – минимални.

РАЗПЯТИЕ – сънуваш ли, ще победиш в съдебно дело, ще затвърдиш позициите си или ще имаш осигурено бъдеще.