Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘С’

САБОТАЖ – този рядък сън е добро предзнаменование: тревогите ти са напразни, а надвисналите проблеми ще се решат от само себе си.

САБЯ – сънуваш ли, ще ти отправят предизвикателство. Носиш ли я, готви се за продължителна вражда. Ако те раняват със сабя, ще имаш силен неприятел. Ти ако раняваш някого със сабя, ще надвиеш противник. Ако изгубиш сабята си, ще изгубиш честта си или уважението на околните към тебе. Счупена сабя в съня предсказва, че ти предстои неприятен разговор, а ръждясала – че ще накърнят достойнството ти.

САГА – в съня показва, че начинанията ти ще са обременени от твърде много проблеми и неприятни условности.

САЖДИ – ако видиш или чистиш насън, ще се опитваш да доказваш невинността си. Ако си изцапан с тях, чака те късмет в работата и в любовта.

САЗДЪРМА – ако видиш, купуваш или ядеш насън, наяве ти предстоят непредвидени празници и веселия.

САЙВАНТ (виж ЗАСЛОН). –

САК (виж КУФАР, ЧАНТА) – в съня е знак за приятно и полезно пътуване. Ако е празен, някоя твоя надежда няма да се осъществи. Претъпкан с разхвърляни дрехи или вещи сак предсказва хаотични или случайни печалби. Ако изгубиш сака си или ти го откраднат, трябва по-ревностно да пазиш позициите си и да защитаваш правата си.

САКАТ – че си, ако сънуваш, ще изпаднеш в зависимост, ще се подчиняваш някому. Друг ако е сакат, чака те успех чрез помощ от приятели.

САКЕ – пиеш ли в съня си, ще постигнеш важен успех в преговори или ще имаш значителна печалба. Друг ако пие саке, ще имаш трудни партньори и усложнения при работа с документи.

САКО – ако купуваш, мериш или носиш насън, ще се замогнеш и ще бъдеш ухажван от противоположния пол. Старо, скъсано или изцапано сако е знак за неуспех на някой твой план или идея.

САКСИЯ – видиш ли в съня си, ще спечелиш пари. Ако садиш цвете в нея, ще пестиш за черни дни. Счупена саксия е знак за непредвидени разходи или за опасност от дребна кражба.

САКСОФОН – ако сънуваш, ще те одумват. Ако свириш на него, ще изживееш несподелена любов. Друг ако свири на саксофон, очаквай слабо подобряване на финансовото ти състояние.

САЛ – видиш ли насън, наяве с мъка ще успяваш да балансираш между многобройните си задължения. Ако плаваш с него, налага се да позакърпиш семейния бюджет.

САЛАМ – ако видиш, купуваш или ядеш насън, очакват те семейни разногласия и кавги.

САЛАМАНДЪР – в съня е знак, че ще претърпиш беди и неволи, но ще успееш да се наложиш. Ако убиваш саламандър, значи сам унищожаваш и пропиляваш късмета си. Ако го видиш в огън, ще изоставиш любимия човек или ще изживееш отново стара любовна страст.

САЛАТА (виж ЗЕЛЕНЧУК, МАРУЛЯ) – приготвяш ли насън, пази се от болести. Ако я ядеш, ще те съжаляват, ще ти съчувстват и ще ти досаждат с глупави приказки. Плодова салата в съня означава приятна изненада от любим човек.

САЛОН – просторен ако видиш или си в него насън, ще имаш добра възможност за изява, напредване в професията или доказване на способностите. Фризьорски или козметичен салон е знак за предстояща промяна.

САЛФЕТКА – сънуваш ли, наяве ще успееш да се справиш със задача, която ти се е струвала непосилна. Ако я мачкаш или сгъваш, ще получиш дългоочаквано поощрение или важна светска покана. Ако се бършеш с книжна салфетка, ще те одумват, а ако е от плат – ще признаят заслугите ти. Мръсна салфетка в съня означава, че ще загубиш нечие уважение.

САЛЮТ (виж ЗАРЯ, ТОП, ТОПОВЕН ИЗСТРЕЛ). –

САМОБРЪСНАЧКА – в съня е предупреждение да се пазиш от необмислени постъпки, които може да ти костват сериозни загуби и да имат дълготрайни последици.

САМОВАР – в съня предвещава неразбирателство в дома или семейството ти.

САМОДИВА – сънуваш ли, наяве си хабиш силите в погрешна посока, пилееш средства и време за напразни надежди.

САМОЖЕРТВА – ако правиш насън, трудът ти ще бъде безплоден. Чужда саможертва е обещание, че ще получиш, каквото са ти обещали.

САМОЛЕТ – видиш ли в съня си, ще успееш в някое свое начинание. Ако се возиш в него, бързо ще преуспееш, ще се издигнеш в бизнеса и ще реализираш плановете си. Ако го управляваш, чака те главоломна кариера или шеметен успех. Самолетна катастрофа или приземяване на самолет в съня предсказва беди и проблеми. Военни самолети предупреждават да се готвиш за непредвидени изпитания.

САМОТА, САМОТЕН – ако си насън, наяве ще се доверяваш на неподходящ човек. Друг ако е самотен, чакай гости.

САМОУБИЙСТВО, САМОУБИВАШ – ли се насън, предстоят ти мигове и дни на несигурност и неизвестност. Друг ако се самоубива, значи сам си виновен за несполуките и нещастията си.

САМУР – кожа от самур в съня е знак за разточителство и безсмислени занимания.

САМУРАЙ – че си, ако сънуваш, ще се наложиш в труднодостъпна област. Друг ако е самурай, значи имаш верен помощник и приятел.

САН (виж РАНГ, ЧИН).

САНАТОРИУМ – ако насън си в санаториум, значи здравословните ти опасения са абсолютно безпочвени и неоправдани. Друг ако е в санаториум, трябва да се консултираш с лекар.

САНДАЛИ – носиш ли в съня си, предстои ти нова романтична връзка. Ако са ти неудобни, очакват те глоби и данъци или непредвидени парични загуби. Ако ги обуваш или събуваш, ще сключиш успешна сделка. Изгубени, стари или скъсани сандали в съня са знак за разочарования и притеснения.

САНДВИЧ – ако приготвяш, купуваш или ядеш насън, може да пострадаш от прибързан акт на доверие към нов познат или от неразумна любовна връзка.

САНДЪК (виж КОВЧЕЖЕ, РАКЛА, СКРИН) – ако носиш или местиш насън, чака те тежък и неблагодарен труд. Ако отваряш празен сандък, ще се лишиш от имущество, но и от грижи. Ако е пълен, предстоят ти печалби, но и притеснения. Стар, счупен или мръсен сандък в съня предсказва неприятности или болести.

САНИТАР, САНИТАРКА – в съня са знак, че някой нарочно, умишлено пречи на напредъка ти. Ти ако си санитар или санитарка, ще търпиш загуби и разочарования.

САНКЦИЯ (виж НАКАЗАНИЕ). -

САНТИМЕТЪР (виж МЕТЪР). -

САПУН, САПУНЕНИ МЕХУРИ, САПУНИЕРА, САПУНИСВАНЕ (виж ПЯНА) – миеш ли се със сапун насън, ще бъдеш здрав и ще се радваш на почести. Ако друг се мие със сапун, трябва да пазиш честта си. Ако видиш обилна сапунена пяна, някой те лъже или заблуждава. Ако ти си сапунисан в съня си, пази се от ласкателства. Ако правиш или купуваш сапун, знай, че някой те подозира в нечисти мисли или сделки. Ако видиш или правиш сапунени мехури, пази се от измама и разочарования. Празна сапуниера е знак за неоснователни подозрения

САПФИР – ако видиш или носиш бижу с този камък в съня си, значи мъдър приятелски съвет ще те спаси от фалит, ще те предпази от погрешна стъпка. Ако изгубиш сапфир, ще тъгуваш

САПЬОР – в съня е предупреждение да бъдеш изключително внимателен в постъпките и начинанията си, да премисляш всеки свой ход. Ти ако си сапьор, напразно излагаш на риск постигнатото с толкова усилия.

САРДИНА – ако ловиш или ядеш насън, ще те ревнуват. Друг ако яде сардини, не проявявай излишна враждебност или подозрителност към новите си колеги или познати.

САРКОФАГ (виж КОВЧЕГ). -

САРМИ – приготвяш ли насън, ще криеш неприятни семейни тайни. Ако ядеш сарми, ще се радваш на добро здраве и мирен живот.

САТАНА (виж ДЯВОЛ). -

САТЕЛИТ, САТЕЛИТНА АНТЕНА – небесен сателит в съня е предупреждение да следваш собствената си интуиция и желания, а не чуждите съвети. Ако купуваш или поставяш сателитна антена в дома си, значи прекалено много ще се влияеш от мнението и приказките на околните.

САТЕН – ако видиш, купуваш, шиеш или докосваш насън, предстоят ти любовни завоевания.

САТИР – в съня е сигнал да не харчиш толкова много, да се въздържаш и да обуздаеш внезапните си пориви и изблици.

САТИРА, САТИРИК – в съня предупреждава, че не бива да предявяваш прекалено големи претенции, не искай повече, отколкото могат да ти дадат.

САТЪР – ако видиш или използваш насън, заплашен си от понижение или от сериозни щети.

САУНА – сънуваш ли, постигането на целите ти ще ти коства много средства и усилия, но ще ти донесе само разочарования. Ако си в нея, очаквай вест от чужбина или далечно пътуване.

САФРИД – в съня е предсказание за сърдечна тъга или неприятни спомени.

САЧ – ако видиш или готвиш нещо на сач в съня си, наяве ще те уважават и ценят в дома ти. Счупен сач е предсказание за развод, раздяла, раздор в семейството.

САЧМА – ако видиш или използваш насън, ще имаш дребни неприятности и главоболия. Ако разпиляваш или събираш сачми, ще се грижиш за по-млади членове на семейството си.

СБИВАНЕ (виж БИТКА, БИЯ). -

СБИРКА – ако организираш или посещаваш в съня си, ще имаш възможност да демонстрираш знанията или способностите си.

СБОГОМ – чуеш ли насън, ще срещнеш стар приятел. Ако се сбогуваш с някого, ще ти засвидетелстват вярност и постоянство в чувствата. Ако гледаш други хора да се сбогуват в съня ти, ще ти изневерят.

СБОР (виж СУМА или СЪБОР). -

СВАДА (виж КАВГА). -

СВАКО (виж ЧИЧО). -

СВАТ, СВАТБА, СВАТБАР, СВАТБЕНО ПЪТЕШЕСТВИЕ, СВАТОСВАНЕ, СВАТОСВАШ – ли някого в съня си, може да се разболееш. Тебе ако те сватосват, ще ти отнемат нещо, ще загубиш пари. Сватба ако сънуваш, чакат те неприятности и проблеми. Ако е собствената ти сватба, пази се от болести. Чужда сватба е знак за препятствия и неосъществени сделки. Ако насън си на сватбено пътешествие, ще претърпиш неуспех в начинанията си. Ако сънуваш сватбари, а не видиш сватба, пази се от нападение и от измамници.

СВЕДЕНИЕ (виж ИНФОРМАЦИЯ). -