Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘У’

УБЕЖДАВАНЕ, УБЕЖДАВАШ – ли някого в нещо насън, наяве ще изпитваш остро съмнение или недоверие. Тебе ако те убеждават, не бързай да се доверяваш на новите си познати или партньори.

УБЕЖИЩЕ (виж ПОДСЛОН) – ако търсиш насън, безуспешно ще се опитваш да промениш нещо или да наложиш вижданията си. Ако си намерил убежище, ще започнеш нов период от живота си. Ако ти даваш убежище някому, не отказвай на молба за помощ дори ако това ти коства много усилия и разходи. Ако в съня си потърсиш убежище в църква или при духовни лица, ще бъдеш оклеветен.

УБИВАНЕ, УБИЙСТВО, УБИЕЦ, УБИВАШ – ли нарочно някого насън, ще се облагодетелстваш нечестно, ще се замогнеш по непочтен начин. Ако убиеш човек неволно, трябва да бъдеш по-внимателен и въздържан, да обуздаеш нрава си и да контролираш нервите си. Ако видиш убийство в съня си, очаква те промяна, която никак не е по вкуса ти. Ако сънуваш убит, ще постигнеш плановете си. Ако видиш или говориш с убиец, ще се оставиш да се възползват от теб. Ако в съня си убиваш насекоми, трябва сам да се справиш с проблемите си. Друг ако ги убива, можеш да разчиташ на приятелска помощ в работата си. Ако убиваш животни, значи отблъскваш от себе си и приятели, и врагове. Ако убиеш птица, сам ще си навредиш. Ако някой се опитва да те убие в съня ти, ще се радваш на здраве, добра работоспособност и дълъг живот.

УБОЖДАНЕ, УБОДЕШ – ли се с остър предмет насън, наяве ще изпиташ обида или огорчение. Ако потече кръв, ще чуеш неприятна истина за себе си. Ако друг се убоде, незаслужено ще обвиниш или ще наскърбиш някого.

УВАЖЕНИЕ, УВАЖАВАН – че си, ако сънуваш, ще пострадаш от ласкателствата или от интригите на най-близките си. Ако друг е уважаван и почитан, значи нарочно или неволно ще разпространиш неверен слух. Ако изпитваш дълбоко уважение към някого в съня си, ще понесеш изненадващ удар от приятел или роднина.

УВЕДОМЛЕНИЕ (виж ИЗВЕСТИЕ)

УВЕЛИЧАВАНЕ, УВЕЛИЧЕНИЕ, УВЕЛИЧАВАШ – ли нещо в съня си, чака те подем в работата – ще увеличиш материалните си придобивки, ще заздравиш позициите си и ще постигнеш значителен напредък.

УВЕРЕНИЕ – ако даваш или ти дават насън, ще се опитат да те измамят в документна сделка.

УВЕСЕЛЕНИЕ – ако насън участваш в него, сам ще си създадеш излишни затруднения и неудобства. Наблюдаваш ли градинско увеселение, ще ти хрумнат непочтени идеи. Организираш ли увеселение, ще усложниш нечии действия и начинания.

УВЕЩАВАНЕ (виж УБЕЖДАВАНЕ).

УВИВАНЕ, УВИВАШ – ли нещо в хартия насън, ще поправяш допуснати грешки. Ако увиваш в найлон или целофан, напразно се опитваш да скриеш нещо.

УВЛЕЧЕНИЕ – ако изпитваш насън, наяве ще постъпиш глупаво или необмислено и това може да ти коства загуби.

УВОД – ако четеш, пишеш или слушаш насън, значи партньорите ти те баламосват, опитват се да хитруват или да печелят време.

УВОЛНЕНИЕ – ако сънуваш за себе си, ще напреднеш в работата си, ще те забележат. Ако ти уволняваш някого, ще претърпиш загуба или злополука.

УВЪРТАНЕ – в съня е свързано с любовни разочарования или с отегчение и загуба на интерес и амбиции в работата.

УГАЖДАНЕ, УГОДНИК, УГАЖДАШ – ли някому в съня си, трябва да имаш повече вяра в собствените си сили. На теб ако ти угаждат, пази се от лесни и бързи победи. Ако сънуваш, че угаждаш сам на себе си, прекалената ти самостоятелност и независимост могат да ти изиграят лоша шега.

УГАР – в съня е обещание за добри печалби в далечно бъдеще. Ако ходиш из нея, ще се разболееш или в дома ти ще царуват бедност и раздор.

УГАРКИ – цигарени или други угарки в съня са знак за намаляване на финансовите средства и за свиване на материалните източници.

УГАСНАЛ, УГАСВАНЕ – насън видиш ли светлина, огън, прожектор и др. да угасват, е сигнал за намаляване на силите, за загуби и щети, за непредвидени проблеми. Угаснал вулкан означава избягната поне за известно време опасност.

УГОВОРКА – ако правиш или спазваш насън, ще постигнеш трудна печалба. Ако я нарушаваш, ще си спечелиш нов враг.

УГОЩЕНИЕ – наблюдаваш ли насън, ще обеднееш. Ако участваш в него, ще делиш имотите и притежанията си с някого.

УГОЯВАНЕ – в съня предсказва материални трудности и финансови загуби.

УГРИЗЕНИЯ – ако изпитваш в съня си, приятелите или колегите ти ще те пренебрегнат или изоставят.

УДАВЯНЕ, УДАВНИК – непознат видиш ли насън, е лош знак: ще се случи някакво нещастие, а ако е познат или близък – чакат те щастие и радост. Ти ако си удавникът, нечия клевета ще ти навреди. Ако спасяваш удавник, някоя работа ще ти коства много усилия и ще ти донесе малко удовлетворение.

УДАР – ако сънуваш, че те удрят, наяве ще те хвалят. Ако ти удряш някого, очаквай критики и мъмрене. Ако получиш сърдечен или мозъчен удар, предстои фалшива тревога – напразно ще се притесняваш за нещо. Друг ако получи удар в съня ти, не вярвай на получената информация.

УДАРЕНИЕ – в съня означава, че някой се опитва да те измести или да отклони вниманието ти от по-важни проблеми.

УДАРНИК – че си, ако сънуваш, друг ще се кичи с успехите ти. Ако друг е ударник, незаслужено ще те хвалят и почитат.

УДИВЛЕНИЕ (виж УЧУДВАНЕ).

УДОБСТВО – и комфорт ако изпитваш насън, предстои ти спокоен и осигурен живот.

УДОВОЛСТВИЕ – ако сънуваш, че се отдаваш на светски удоволствия, наяве трябва повече да пестиш парите си. Ако търсиш плътски удоволствия, бъди по-дискретен и не споделяй тайните си с околните. Ако насън вършиш някаква работа с удоволствие, ще постигнеш напредък.

УДРЪЖКИ – от заплатата правят ли в съня ти, непредвидено ще спечелиш или ще спестиш пари. Ако ти удържаш част от някаква парична сума, ще ти потърсят сметка за похарчени средства или ще те обвиняват за материални загуби.

УДУШАВАНЕ – в съня предвещава беди и загуби. Тебе ако те удушат, ще се радваш след много страдания.

УЕДИНЕНИЕ – в съня ти предсказва продължителна самостоятелна работа, преосмисляне на позициите или наложителна промяна в личния живот.

УЖАС – изпитваш ли насън, наяве напразно ще се тревожиш. Ако ти всяваш ужас сред околните, ще останеш неразбран или неоценен.

УЖИЛВАНЕ – от насекомо ако сънуваш, наяве ще изпиташ нечия злоба или недобронамереност. Ако ужилването е особено болезнено и с усложнения, ще пострадаш от прекалената си доверчивост.

УЗРЯЛ – зрели плодове или зеленчуци в съня са добър знак: успехите са близо, желанията ти са почти реализирани, интимните отношения са спокойни и уравновесени.

УИСКИ – ако купуваш, наливаш или пиеш насън, сам ще станеш причина за обедняването си.

УКАЗ (виж ЗАКОН) – ако създаваш, четеш или спазваш в съня си, трябва да си готов да се нагърбиш с нови отговорности.

УКАЗАНИЯ – изпълняваш ли насън, пази се от грешки и пропуски в работата си. Ако даваш указания някому, по-добре не давай съвети, когато не ти ги искат.

УКАЗАТЕЛ – азбучен в съня е знак за бавна и трудоемка работа. Телефонен указател предсказва безразборни лични и професионални връзки, пътен сигнализира за безпринципност и липса на последователност, а светлинен е предупреждение за нарушено здраве.

УКОР – ако търпиш насън, наяве ще чуеш добра вест. Ти ако укоряваш някого, пази се от прибързани изводи, заключения и реакции.

УКРАСЕН (виж ГИЗДЕНЕ) – ако видиш дома си насън, грози те опасност. Ако ти го украсяваш, чака те домашна промяна. Ако украсяваш дреха, ще промениш нещо в личния си живот. Украсяване на коледна елха в съня е знак за нова любов.

УКРАШЕНИЕ (виж БИЖУ, НАКИТ, СКЪПОЦЕННОСТ).

УКРЕПЛЕНИЕ – строиш ли в съня си, страховете и опасенията ти са напразни. Ако се криеш в укрепление, ще търпиш загуби заради нерешителността си.

УКРОТЯВАНЕ (виж ЗВЕРОУКРОТИТЕЛ).

УЛЕЙ – ако видиш или дълбаеш насън, ще търпиш трудности и лишения, ще се мъчиш да свържеш двата края, да намериш изход от трудна ситуация.

УЛИКА – в съня е предупреждение да пазиш реномето си. Ако срещу теб представят улики, ще дискредитираш някой близък човек.

УЛИЦА – сънуваш ли, избягвай авантюри. Ако вървиш по широка, осветена и оживена улица, ще завържеш много нови познанства и приятелства. Ако е тъмна, тясна и криволичеща уличка, пази се от клюки и интриги. Разкопана или осеяна с дупки улица е знак за трудности и препятствия в работата ти. Познати улици в съня са обещание за приятни изживявания, а непознати и безлюдни улици предвещават неприятни изненади.

УЛИЧНИЦА (виж ПРОСТИТУТКА).

УЛТИМАТУМ – ако поставяш насън, ще се лишиш от важна, доходоносна и особено изгодна възможност или привилегия. Ако на теб ти поставят ултиматум, ще надхитриш враговете си, ще се изплъзнеш от неприятна ситуация.

УМ, УМЕН – подобен сън сигнализира проблеми в интимния или емоционалния ти живот. Обърни повече внимание на близките си.

УМЕНИЕ – ако придобиваш насън, ще постигнеш отдавна мечтан напредък или успех. Ако друг притежава твоите умения, ще имаш добри наследници или последователи.

УМИВАЛНИК (виж МИВКА).

УМИЛКВАНЕ – в съня е предупреждение да не използваш непочтени методи в работата си и да не злоупотребяваш с гласуваното ти доверие.

УМИРАНЕ, УМЪРТВЯВАНЕ (виж МЪРТВЕЦ, СМЪРТ) – в съня показват скорошно избавление или приключване на някоя стара работа или вражда. Ако гледаш как някой умира, ще тъгуваш по любим човек. Ако умираш ти, може да получиш празни обещания. Умрял човек ако те вика или ти се усмихва, ще се разболееш. Умрял че е възкръснал, ако сънуваш, ще постигнеш добри резултати в работата си. Ако оплакваш умрял, ще получиш добри вести. Ако говориш с умрял, ще научиш за женитба. Ако насън ту умираш, ту се съживяваш, ще водиш скитнически, несигурен живот или пък ще намериш нещо отдавна изгубено.

УМОПОМРАЧЕНИЕ – ако насън изпаднеш в умопомрачение, наяве ще е изключително важно да запазиш самообладанието и решимостта си в труден момент.

УМОРА – изпитваш ли насън, някой ще ти помогне най-неочаквано. Друг ако е уморен, ще направиш услуга някому.

УМРЯЛ (виж МЪРТЪВ, СМЪРТ, УМИРАНЕ)

УНЕС – в съня съобщава за пропуснат шанс или за избегната опасност.

УНИВЕРСИТЕТ – ако посещаваш насън, ще напреднеш, ще постигнеш голям успех и ще изявиш способностите си. Друг ако посещава университет, ще ти се изплати положен труд. Ако сънуваш, че преподаваш в университет, трябва да бъдеш нащрек за евентуални клопки, които крие работата ти.