Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘Ф’

ФАБРИКА – ако видиш или работиш в нея насън, ще постигнеш значителен успех с много труд и постоянство. Ако притежаваш фабрика, значи успехите, които постигаш, не компенсират усилията, които полагаш.

ФАБУЛА – ако съчиняваш или проследяваш в съня си, ще се оплетеш в собствените си мрежи и капани.

ФАВОРИТ – че имаш, ако сънуваш, значи ще съдят работата и поведението ти пристрастно и несправедливо. Ти ако си нечий фаворит, ще се срамуваш от привилегиите или постиженията си.

ФАГОТ – ако видиш или свириш на него насън, ще изпитваш досада и скука от интимния си партньор.

ФАЗАН – сънуваш ли, ще имаш неочаквана среща. Ако си на лов за фазани, ще се гордееш с успехите и постиженията си. Ако убиеш фазан, ще постигнеш победа в някаква несигурна работа. Ядеш ли фазан, ще си здрав и работоспособен.

ФАЗОМЕР – ако видиш или използваш насън, наяве ще подлагаш на изпитание семейната си половинка.

ФАЙТОН (виж КАЛЯСКА, КАРУЦА) – ако сънуваш, че се возиш в него, ще пилееш лесно спечелени пари. Ако го управляваш, ще се отдадеш на флиртове и лек живот. Ако е хубав, нов, със силни коне, ще постигнеш успехи и ще се радваш на уважение. Друг ако управлява твоя файтон, ще изпитваш респект към някого.

ФАКЕЛ, ФАКЛА – ако сънуваш, ще се запалиш по някаква идея. Ако носиш запалена факла, ще те обичат, ще имаш последователи и верни приятели. Много факли са знак за промени и успешни начинания.

ФАКИР (виж ФОКУСНИК)

ФАКЛА – ако сънуваш, ще се запалиш по някаква идея. Ако носиш запалена факла, ще те обичат, ще имаш последователи и верни приятели. Много факли са знак за промени и успешни начинания.

ФАКС – в съня показва, че ти предстои дълъг път. Ако получаваш факс, ще имаш скромна печалба. Ако изпращаш факс, ще харчиш или ще даваш някому пари.

ФАКСИМИЛЕ – в съня е сигнал, че старите ти прегрешения не са напълно забравени.

ФАКТ – ако насън събираш или обобщаваш факти, работата ти ще е нискодоходна и без удовлетворение.

ФАКТУРА – че издаваш, ако сънуваш, трябва да провериш сметките и финансовото си състояние. Ако на теб ти издават фактура, не се радвай на сегашните си приходи.

ФАКУЛТЕТ (виж АКАДЕМИЯ, УНИВЕРСИТЕТ).

ФАЛ (виж ГРЕШКА) – ако си направил насън, ще те повишат или поощрят. Друг ако прави фалове, ще чуеш лъжливи новини.

ФАЛИТ (виж БАНКРУТ) – ако сънуваш, че си фалирал, ще се радваш на добър финансов успех. Друг ако фалира, вземи предпазни мерки в бизнеса си и не предприемай рисковани операции.

ФАЛОС (виж ПОЛОВИ ОРГАНИ, СЕКС).

ФАЛЦЕТ – чуеш ли насън, значи информацията, която получаваш, е преувеличена или неточна. Ако твоят глас звучи фалцетно, ще се съмняват в работата ти.

ФАЛШ, ФАЛШИВ, ФАЛШИФИКАЦИЯ – в съня съобщава за предстоящи разочарования. Не се доверявай на непознати и не поверявай служебните или интимните си дела на съмнителни личности.

ФАМИЛИЯ (виж ИМЕ, РОД, СЕМЕЙСТВО) – голяма ако видиш или си неин член в съня си, ще имаш печалби и придобивки. Ако става въпрос за фамилно име, ще трябва да носиш отговорност за своите и за чуждите постъпки. Ако сменяш фамилията си, ще загубиш честта си или ще се срамуваш от поведението си.

ФАНАТИК – че си, ако сънуваш, значи ще бъдеш наказан или ощетен. Друг ако е фанатик, ще си имаш работа с особено неприятна, несговорчива или опасна личност.

ФАНТАЗИЯ, ФАНТАСТИКА, ФАНТАЗИРАШ – ли насън, предстоят ти добри времена. Друг ако фантазира, не бива да губиш надежда или да падаш духом.

ФАНТОМ (виж ПРИЗРАК)

ФАНФАРИ – чуеш ли насън, ще получиш добри, радостни новини. Ако свириш на фанфари, ще има с какво да се гордееш и хвалиш.

ФАР – ако видиш в съня си през нощта, ще имаш късмет, а ако е денем, е предупреждение да не се впускаш в нови спорове, безсмислени дискусии или препирни. Ако насън се ориентираш по фар, ще трябва да се довериш на приятелите си. Ако видиш несветещ или повреден фар, ще пропадне някое твое пътуване или командировка.

ФАРАОН – сънуваш ли, ще бъдеш потискан и угнетяван от свой колега, от началник или от по-възрастен роднина. Ти ако си фараон, ще постъпиш несправедливо или егоистично. Финансов фараон в съня предупреждава, че трябва да се освободиш от субективните оценки и личните си пристрастия, ако искаш да постигнеш успех.

ФАРМАЦИЯ, ФАРМАЦЕВТ (виж АПТЕКА)

ФАРС – в съня съобщава за служебни неуредици и неразбирателство с преките ти сътрудници.

ФАС (виж УГАРКА) – от цигара сънуваш ли, ще възстановиш връзка с отдавна изгубен приятел или ще подновиш стара любов.

ФАСАДА – на хубава сграда ако гледаш насън, ще се стремиш към разкош и изискан живот, а ако е олющена или срутена, предстои ти житейско разочарование, очаквай снижаване на социалния статус.

ФАСОН – ако сънуваш, че правиш фасони някому, внимавай – алчността или прекомерните ти амбиции ще бъдат санкционирани. Ако на теб ти правят фасони, недей да съдиш прибързано поведението на хората около теб.

ФАСУЛ (виж БОБ) – ако готвиш или ядеш насън, ще имаш незначителни семейни радости. Ако го консервираш, ще заделяш средства от семейния бюджет.

ФАСУНГА – ако купуваш или поставяш насън, значи неуспешно ще се опитваш да се подсигуриш в работата или в любовта.

ФАУЛ, ФАУЛИРАНЕ – в спортна игра ако си извършил в съня си, конкурентите ти ще се обединят срещу теб.

ФАУНА – сън за богатството и разнообразието на животинския свят предсказва, че ти предстои интензивен и наситен със събития и срещи делник.

ФАЯНС – фаянсови плочки, санитарен фаянс или други фаянсови изделия ако купуваш или поставяш в дома си насън, значи напразно се радваш или ще се сблъскаш със студени и лицемерни хора.

ФЕВРУАРИ – в съня предсказва продължителен период на влошено здраве или тъга и грижи.

ФЕЕРИЯ – в съня предупреждава да не се увличаш по красиви или щедри обещания и да проверяваш лично всяка информация, която възнамеряваш да използваш в работата си.

ФЕЙЛЕТОН – ако четеш или пишеш насън, ще гледаш на проблемите с леко сърце, ще се отнасяш лекомислено към проблемите си.

ФЕКАЛИИ (виж БОКЛУК, ИЗПРАЖНЕНИЯ, МРЪСОТИЯ).

ФЕЛДШЕР – че си, ако сънуваш, ще те товарят с много работа, а няма да получиш адекватно заплащане. Друг ако е фелдшер в съня ти, ще харчиш пари за несъстоятелни неща.

ФЕН, ФЕНКЛУБ – имаш ли в съня си, значи имаш много врагове и зложелатели. Ако ти си фен, прямотата, искреността и доверчивостта ти само ще ти навредят.

ФЕНЕР – ако видиш или носиш насън, чакат те грижи около семейството си. Ако е с мъждукаща светлина, предстоят ти финансови проблеми, ако е ярка – ще ти завиждат или одумват. Джобно фенерче в съня е знак, че ще търсиш обиколен или хитър начин да се измъкнеш от заплетена ситуация.

ФЕНОМЕН – природен сънуваш ли, някой твой проблем ще се реши от само себе си. Ако имаш феноменални способности в съня си, ще търпиш много сериозни хули, обвинения и критики в работата си. Друг ако има феноменални способности, пази се от мошеници.

ФЕОДАЛ – в съня предсказва, че собствеността ти е застрашена от посегателства, разхищение или погубване.

ФЕРЕДЖЕ – ако сънуваш, че носиш, трябва да си по-смел и активен в любовта, да покажеш чувствата си. Ако друг носи фередже, не се съмнявай в любовта на интимния си партньор.

ФЕРИБОТ – ако видиш или си на него в съня си, ще имаш зелена улица в работата си, ще получиш желаното одобрение и финансова помощ за проектите и идеите си.

ФЕРМА – имаш ли насън, ще страдаш от хроничен недостиг на пари. Друг ако е фермер, трябва да пестиш средства за задаващите се бедни дни.

ФЕРМЕНТИРАНЕ – в съня е предупреждение, че ако не вземеш мерки, може да се разболееш сериозно.

ФЕС – че носиш, ако сънуваш, ще постигнеш съмнителни печалби. Друг ако носи фес, значи си силен само на думи – не се надценявай.

ФЕСТИВАЛ – ако гледаш или участваш в него насън, за младите означава радост и веселие, а за възрастните – финансови трудности.

ФЕСТОНИ – в съня ти вещаят предстоящи усложнения и неприятни пречки в работата или в интимния ти живот.

ФЕТИШ – че имаш, ако сънуваш, ще загубиш нещо ценно. Друг ако е фетишист, значи си прекалено зависим от незначителни фактори.

ФЕХТОВКА (виж ДУЕЛ) – фехтуваш ли се с някого в съня си, предстоят ти стълкновения с близки хора. Ако гледаш други фехтовчици, някой от доверените ти те предава.

ФЕЯ – сънуваш ли, ще имаш помощник или посредник в любовните дела. Ти ако си фея, ще пожънеш успехи сред противоположния пол.

ФИАСКО (виж ПРОВАЛ).

ФИБА – ако сънуваш, ще имаш вярна приятелка. Ако носиш фиба в косата си, някой ще те зарадва приятно или ще те изненада с подарък. Ако изгубиш фибата си, наяве ще изгубиш късмета си.

ФИГУРКИ – ако видиш или правиш насън, ще си намериш доходно занимание или ползотворно хоби. Счупени фигурки означават разочарования и загуби.

ФИДАНКА – садиш ли в съня си, ще се грижиш за децата си или за по-млади роднини. Ако видиш раззеленени фиданки, скоро ще можеш да се поздравиш с големи успехи и постижения. Прекършена или увехнала фиданка вещае загуби и обезкуражаване.