Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘Б’

БАБА

БАБА – ако видиш в съня си, приеми предложената ти помощ или съвет от приятелите, за да успееш да довършиш започнатата работа. Ако е бодра и весела, скоро ще срещнеш нови приятели. Ако е тъжна или грохнала, някой от познатите ти ще се възползва нечестно от тебе. Ако е непозната, спазвай поетите обещания, а ако е собствената ти баба, чакай радостни новини. Себе си ако сънуваш като баба, ще узнаеш нечия тайна.

БАБА И ДЯДО

БАБА И ДЯДО – ако сънуваш, ще срещнеш трудности в работата си. Ако сънуваш, че говориш със своите баба и дядо, чака те голяма радост, ще успееш в започнатото.

БАБУВАНЕ

БАБУВАНЕ (виж АКУШЕРКА, РАЖДАНЕ, РОДИЛКА) – ако насън бабуваш, пази се от измамници и внимателно обмисляй постъпките си.

БАВИШ

БАВИШ – ли се насън, ще ти се наложи наяве да бързаш и да наваксваш срокове в работата си.

БАГАЖ

БАГАЖ – ако носиш в съня си, с много труд ще постигнеш успехите си. Ако го опаковаш или разопаковаш, ще трябва да проявиш повече търпение и упорство в работата. Ако загубиш или ти откраднат багажа, ще изоставиш или ще ти отнемат делата, с които си се захванал.

БАГАЖНИК

БАГАЖНИК – на автомобил в съня е знак, че трябва да се подсигуриш с резервен план, вариант или изход в начинанията, които ти предстои да предприемеш.

БАГЕР

БАГЕР – ако видиш в съня си, значи някой се опитва да провали работата ти или да ти попречи.

БАДЕМ

БАДЕМ – ако сънуваш бадемово дърво, значи ще срещнеш много препятствия – колкото по-голямо е дървото, толкова по-големи ще са спънките. Ако се качиш на бадемово дърво, ще получиш заслужени похвали. Сладки бадеми ако ядеш, чакай добри вести, горчиви ли са – внимавай, защото скоро ще загубиш някоя придобивка. Ако ти дават цъфнало бадемово клонче в съня ти и го вземеш, може скоро да се сгодиш, а ако си семеен – да се сдобиеш с дете.

БАДЖАНАК

БАДЖАНАК – ако сънуваш баджанака си, чакай семейни сплетни. Ако говориш или се пазариш с него, ще се изкушиш да изневериш на жена си.

БАЕНЕ

БАЕНЕ (виж БАЯ, БАЯЧ, ВРАЧУВАНЕ) – ако насън баеш някому, неволно ще станеш изповедник на досадна личност. Ако на тебе ти баят, пази се от прибързани запознанства и приятелства.

БАЗА

БАЗА – ако сънуваш, значи ще имаш възможност да се изявиш в някоя област – военна, селскостопанска, учебна, спортна.

БАЗАР

БАЗАР (виж БЕЗИСТЕН) – ако видиш или посещаваш насън, предстои ти нов бизнес, който ще ангажира значителна част от времето и средствата ти.

БАЗИЛИКА

БАЗИЛИКА – ако видиш в съня си, ще намериш решение на важен проблем. Ако влезеш в нея, чака те просперитет. Ако е полусрутена, значи ще се колебаеш и ще се съмняваш какъв път да избереш.

БАИР

БАИР (виж ВЪЗВИШЕНИЕ, ХЪЛМ) – ако изкачиш в съня си, ще постигнеш успех в начинанията си. Колкото по-висок е, толкова повече ще се радваш на успеха си.

БАЙОНЕТ

БАЙОНЕТ (виж ЩИК) – ако видиш, носиш или те промушат с него насън, ще претърпиш временно поражение в работата или в интимния живот. Ако изгубиш байонет, скоро ще се срамуваш от постъпките си.

БАЙПАС

БАЙПАС – че ти правят, ако сънуваш, предсказва интервенция в интимния ти свят, възможно е да се появи съперник в любовта. Ако ти правиш байпас, скоро ще се намесиш в чужда романтична връзка.

БАЙРАК, БАЙРАКТАР (виж ЗНАМЕ, ЗНАМЕНОСЕЦ)

БАКАЛИН

БАКАЛИН, БАКАЛНИЦА, БАКАЛИЯ – ако видиш в съня си, не се захващай с рисковани парични вложения и необмислени инвестиции. Себе си ако сънуваш като бакалин, значи ще се оплетеш в собствените си хитрини.

БАКЕНБАРДИ

БАКЕНБАРДИ – че имаш, ако сънуваш, ще се гордееш с близките или приятелите си.

БАКЛА

БАКЛА – ако видиш, садиш, береш, готвиш или ядеш в съня си, чакат те неприятности в семейството, проблеми с по-възрастни роднини.

БАКЛАВА

БАКЛАВА (виж СЛАДКИШИ, СЛАДКО) – ако ядеш насън, има опасност познати или приятели да се намесят в семейните или интимните ти тайни и да предизвикат раздор.

БАКТЕРИИ

БАКТЕРИИ (виж БАЦИЛИ) – ако видиш в съня си, ще се грижиш за болник или ще се ядосваш заради дребни щети.

БАКШИШ

БАКШИШ – ако даваш в съня си, ще ти се наложи да търсиш допълнителни доходи, за да закърпиш бюджета си. Ако получаваш бакшиш, изневиделица ще получиш допълнителни средства.

БАКЪР

БАКЪР (виж МЕД) – ако обработваш, купуваш или продаваш насън, предстои ти да влагаш много усилия и средства в нещо, което почти няма да има възвръщаемост. Предмети от бакър ако гледаш или пипаш в съня си, чакат те проблеми и стълкновения със семейството или с комшиите.

БАЛ

БАЛ – в съня предсказва скорошно влюбване. Ако си на бал, но не се чувстваш щастлив, някой ще се подиграе с тебе пред хора, на чието мнение държиш. Ако си “звездата на бала”, чака те бърза и бляскава кариера. Ако е бал с маски, пази се от зложелатели и ласкатели.

БАЛАДА

БАЛАДА – ако пишеш, четеш или слушаш насън, ще тъгуваш по близък човек, който е или ще отпътува надалеч.

БАЛАЛАЙКА

БАЛАЛАЙКА – в съня предсказва неочаквано пристигане на шумни, бъбриви и весели гости, които може и да забравят да си отидат.

БАЛАМА

БАЛАМА, БАЛАМОСВАНЕ – ако сънуваш, че те баламосват, ще научиш за неосъществен заговор срещу тебе. Ако ти баламосваш някого, ще подцениш истинските възможности на съперниците си.

БАЛДАХИН

БАЛДАХИН – в съня гарантира, че ще получиш заслужени хвалебствия и признание за работата си.

БАЛДЪЗА

БАЛДЪЗАТА – си ако сънуваш, очертава се кратък флирт на работното място, но се пази от усложнения и обвързване.

БАЛЕРИНА

БАЛЕРИНА – в съня предвещава голямо разочарование – от работата или от любим човек. Себе си ако видиш като балерина, много внимавай – по два пъти проверявай и подлагай на съмнение всичко, с което си се захванал.

БАЛЕТ

БАЛЕТ – ако гледаш насън, е лош знак – повечето от нещата в работата и личния живот ще се объркат, възможни са загуби. Ако участваш в балетна трупа или спектакъл, значи ще претърпиш неуспехи в бизнеса. За влюбените подобен сън предсказва неразбирателство и ревност.

БАЛКОН

БАЛКОН – ако видиш в съня си, ще чуеш неприятни вести за далечни приятели. Ако сънуваш, че стоиш на балкон, значи ще пожънеш кратковременни успехи в работата си. Ако гледаш близък човек на балкон, скоро ще се разделите за дълго време. Ако стоиш непосредствено под балкон, няма да получиш признанието или наградата, които ти се полагат.

БАЛОНИ

БАЛОНИ – в съня ти ако се издигат във въздуха, ще загубиш пари или ценности. Ако летиш с балон, чака те щастие, но внимавай, защото може сам да го предотвратиш или почерниш. Ако видиш деца, които си играят с балони, ще направиш важно откритие. Ако се радваш на балони в съня си, значи храниш напразни надежди.

БАЛОТАЖ

БАЛОТАЖ – в съня предсказва трудности, пречки или опасности при решаване на важен проблем; предстои ти несигурен, пълен с напрежение период.

БАЛСАМ

БАЛСАМ (виж МЕХЛЕМ) – че използваш, ако сънуваш, ще имаш неприятности. Купуваш ли балсам насън, близки хора ще те потърсят за помощ или съвет.

БАЛТОН

БАЛТОН (виж ВРЪХНИ ДРЕХИ, ПАЛТО) – чужд ако обличаш насън, ще молиш приятели за помощ. Ако носиш стар, избелял или протрит балтон, ще ти се наложи сам да се справяш с проблемите си с много упоритост и трудолюбие. Ако купуваш нов балтон, ще започнеш нова работа. Ако загубиш балтона си, може да загубиш близък приятел или високоплатена работа.

БАМБУК

БАМБУК – в съня издава скорошно реализиране на силни сексуални желания. Да ядеш бамбук насън, значи да се впуснеш в бурна и екзотична, но краткотрайна любовна връзка.

БАМЯ

БАМЯ – ако садиш, береш, готвиш или ядеш насън, показва, че ти предстоят грижи, изморителна работа или проблеми с малки деца.

БАНАН

БАНАН – ако видиш насън, скоро някой досадник ще се лепне за тебе. Ако ядеш банани, предстои ти усилен и изтощителен труд. Ако са презрели, ще се конфронтираш с партньорите си. Ако купуваш или продаваш банани, ще те въвлекат в неизгодна сделка. Ако някой ти дава банани насън, ще научиш приятни вести или ще получиш изненадващ подарък.

БАНДА

БАНДА (виж ПРЕСТЪПНИК, ШАЙКА) – ако сънуваш, че си или ставаш член на банда, ще станеш жертва на лековерието си. Ако я оглавяваш, сам ще си навлечеш неприятности.

БАНДЖО

БАНДЖО – ако видиш в съня си, ще изпаднеш в деликатна ситуация, която ще изисква светкавична реакция. Ако слушаш да свирят на банджо, незначителни грижи временно ще ангажират вниманието ти. Себе си ако сънуваш да свириш на банджо, чакат те кавги с интимния партньор.

БАНДИТ

БАНДИТ (виж РАЗБОЙНИК) – ако видиш насън, чака те печалба. Ако те гонят бандити или те бият, ще си навлечеш гнева на вишестоящ. Ако ги надвиеш, ще надвиеш враговете, които те злословят.

БАНЕЛИ

БАНЕЛИ – ако сънуваш, че носиш дреха с банели, стремежите ти няма да се осъществят; желаеш повече, отколкото можеш да постигнеш.

БАНИЦА

БАНИЦА – ако сънуваш, чака те благополучие. Ако ядеш баница в съня си, ще се радваш на приятна компания и дълги гуляи, но ще похарчиш трудно спечелени пари. Ако правиш баница насън, може бързо да натрупаш имот.

БАНКА

БАНКА – ако гледаш в съня си, предсказва неочаквани загуби в бизнеса, проблеми със завистници и неприятели. Ако насън работиш в банка, успехът на делата ти е много несигурен, съществува риск от бърза печалба, но и от внезапна загуба на пари. Ако влезеш в банка насън, значи скоро ще имаш златна възможност да осъществиш отдавнашна своя мечта, но само ако си много предпазлив.

БАНКЕТ

БАНКЕТ – в съня си ако си на банкет, чака те неразбирателство с приятели.

БАНКНОТИ

БАНКНОТИ (виж ПАРИ) – ако виждаш в съня си, значи наяве няма да ги имаш, но пък ще се радваш на обществен престиж. Ако ги пипаш или броиш, пази се от болест.

БАНКОВА СМЕТКА

БАНКОВА СМЕТКА (виж ВЛОГ) – ако сънуваш банковата си сметка празна, значи трябва да ограничиш разходите си и да внимаваш в паричните си дела. Ако е пълна, значи скоро ще имаш допълнителни приходи или ще направиш успешна финансова операция.

БАНКОМАТ

БАНКОМАТ – в съня предупреждава за финансови проблеми, загуба на имущество или на положение или за непредвиден разход на средства.

БАНКРУТ

БАНКРУТ – в съня предсказва, че са възможни сериозни, макар и временни финансови проблеми в бизнеса. Пази се от спекулации и внимателно обмисляй предстоящите планове.

БАНСКИ КОСТЮМ

БАНСКИ КОСТЮМ – че си облякъл, ако сънуваш, ще чуеш хубави думи за себе си и ще се радваш на комплименти.

БАНЯ

БАНЯ – ако видиш в съня си, чака те добро здраве. Ако влизаш в нея, ще се радваш на приятни преживявания. Ако в нея има и други хора, ще се сдобриш с враговете си. Ако е гореща, предстоят ти премеждия или опасности, ако е хладна – дълго време ще живееш спокойно и безпроблемно.

БАР

БАР, БАРМАН, БАРМАНКА (виж ВАРИЕТЕ, РЕСТОРАНТ) – ако сънуваш, че притежаваш бар, не бързай да се радваш на придобивките си – успехите ти ще са със съмнителна трайност. Ако в съня си виждаш бар или влизаш в него, значи късметът ще те подведе точно когато най-много ти е необходим. Себе си ако сънуваш като барман, ще се стремиш към лесни победи или непочтени придобивки. Жена ако сънува барман, ще се увлече по вятърничав или непочтен мъж. Ако се сънуваш като барманка, ще похарчиш цяло състояние за съмнителни удоволствия. Мъж ако види в съня си барманка, значи ще се впусне в рискован бизнес.

БАРАБАН

БАРАБАН (виж ТЪПАН) – ако сънуваш, чакай клюки и сплетни по твой адрес. Ако ти биеш барабан, значи нарочно или неволно ще наклеветиш някого.

БАРАЖ

БАРАЖ – ако в съня ти два отбора играят мач бараж, значи отдавнашен личен или служебен проблем ще намери неочаквано разрешение.

БАРАКА

БАРАКА – в съня предвещава загуба на пари и голяма сиромашия. Колкото по-неугледна и порутена е, толкова по-големи ще са щетите.

БАРБЕКЮ

БАРБЕКЮ – ако насън видиш или ядеш от месото на животно, печено на чеверме, ще те нападнат досадници или роднини ще ти натрапват претенциите си.

БАРЕТА

БАРЕТА – ако носиш насън, зложелател ще съживи твои неприятни спомени. Ако я загубиш, ще се отървеш от стари срамни тайни.

БАРИЕРА

БАРИЕРА – ако видиш пред себе си насън, ще се чувстваш несигурен в собствените си сили; готов си да се откажеш от започнатото. Ако я преодолееш, ще се справиш с голямо препятствие в работата или личния си живот.“