Буква

Изтълкувани думи, с буква ‘В’

ВАВИЛОНСКА КУЛА

ВАВИЛОНСКА КУЛА – в съня е знак за предстоящо неразбирателство в дома, в любовта и в работата.

ВАГАБОНТИ (виж БАНДИТ, КРАДЕЦ, ПАКОСТ, ПРЕСТЪПНИК, СКИТНИК).

ВАГОН

ВАГОН – ако сънуваш, чака те път. Ако се возиш в него, пази се, има опасност да се разболееш. Ако гледаш празен вагон, няма да имаш печалбата, на която се надяваш. Ако е пълен, чака те допълнително работа. Ако е пътнически, ще ти се наложи да общуваш с неприятни хора. Ако е товарен, предстоят ти много неуредици и незначителни проблеми в работата.

ВАГОНЕТКА

ВАГОНЕТКА – в съня означава предстояща неизвестност, множество неясноти в развоя на събитията около тебе.

ВАДА

ВАДА, ВАДИЧКА – ако гледаш насън, ще тъгуваш за близък приятел или роднина. Ако потопиш ръка в нея, предстои ти сърдечна мъка.

ВАЖЕН

ВАЖЕН, ВАЖНИЧЕНЕ, ВАЖНОСТ – в съня са знак за неувереност в собствените сили, комплекси и себеподценяване

ВАЗА

ВАЗА – ако видиш в съня си, значи хората ще те одумват и за добро, и за зло. Ако счупиш ваза насън, няма да си достатъчно убедителен като оратор, когато най-много ти се налага, и това ще ти донесе загуби. Ако насън лепиш парчета от счупена ваза, значи единствено с много търпение и красноречие ще имаш шанс да спечелиш околните на своя страна. Ако вазата в съня ти е красива и пълна с цветя, очакват те заслужени похвали. Ако насън пиеш вода от ваза, предстои ти незаконна, открадната, одумвана любовна връзка.

ВАЗЕЛИН

ВАЗЕЛИН – насън ако купуваш или използваш, издава, че опитите ти да хитруваш или да увърташ в кризисна ситуация може да ти костват сериозни неприятности.

ВАЙКАШ

ВАЙКАШ (виж ОПЛАКВАНЕ) – ли се насън, значи наяве много ще се хвалиш или пък ще лъжеш на дребно.

ВАКАНЦИЯ

ВАКАНЦИЯ – ако сънуваш, че си във ваканция, значи те чакат приятни изживявания, нови запознанства или екзотично пътешествие.

ВАКСА

ВАКСА, ВАКСАДЖИЯ – ако видиш в съня си, значи скоро ще имаш възможност да се представиш в най-добрата си светлина – с нов облик, нови дрехи, нов пост или нова любов.

ВАКСИНА

ВАКСИНА, ВАКСИНАЦИЯ – ако сънуваш, значи напразно се безпокоиш за своето здраве или за здравето на близки хора.

ВАКУУМ

ВАКУУМ, ВАКУУМИРАНИ ПАКЕТИ – в съня показват, че си в пълна безизходица, че нямаш възможности за избор или че интимната ти връзка отдавна се е изчерпала

ВАКХАНКА

ВАКХАНКА – ако видиш насън, ще станеш жертва на властна жена. Ако себе си сънуваш като вакханка, ще трябва ти да предприемеш решителната стъпка в отношенията с интимния партньор. Танцуващи вакханки в съня са и знак за сексуална потиснатост или неудовлетвореност.

ВАЛ

ВАЛ – в съня е признак, че лесно се оставяш да те използват или манипулират. Ако валът е твърде съществена част от съня ти, значи наяве ще те използват като посредник.

ВАЛДХОРНА

ВАЛДХОРНА – да видиш или да докоснеш насън, показва, че ти предстои опасно пътешествие. Ако чуеш звук от валдхорна, ще ходиш на излет или на екскурзия. Ако сънуваш, че свириш на валдхорна, ще ти се наложи да доказваш смелостта или мъжеството си в безизходна ситуация.

ВАЛЕ

ВАЛЕ – да видиш в съня си, предвещава ново познанство. Ако валето е купа, значи ти предстои романтична връзка. Ако е пика, ще си спечелиш враг или съперник. Ако е каро, срещата ще те изненада приятно, а ако е спатия, ще те разочарова или натъжи. Ако насън държиш каре валета в ръце, значи всички шансове за успех и печалба ще са на твоя страна, когато ти се наложи да общуваш с много хора.

ВАЛЕЖ

ВАЛЕЖ, ВАЛЕНЕ, ВАЛИ (виж ДЪЖД, СНЯГ) – ли в съня ти, значи продължително ще тъгуваш за изгубен приятел, ще страдаш поради неудачите си в работата или пък мъчително ще изживяваш любовно увлечение.

ВАЛЕРИАН

ВАЛЕРИАН – ако присъства в съня ти, значи ти предстои таен, двойствен живот, изпълнен с приключения и перипетии

ВАЛС

ВАЛС – ако танцуваш насън, чака те тъга. Ако гледаш други да танцуват валс, предстои ти любовна авантюра. Ако слушаш валсова музика в съня си, скоро ще чуеш любовно признание от таен обожател

ВАЛУТА

ВАЛУТА – ако видиш насън, ще имаш проблеми и главоболия. Ако сънуваш, че я имаш, купуваш, продаваш, боравиш с нея, намираш я или я харчиш, значи да се въздържаш от необмислени постъпки, от вземане или предоставяне на заеми, защото може да ти коства много неприятности, недоразумения, материални щети или кавги в семейството

ВАЛЯК

ВАЛЯК – ако видиш в съня си или те прегази, значи някой в работата ти ще се възползва от добронамереността ти, за да те засегне, уязви или унизи. Ако насън управляваш валяк, значи ще използваш поста или връзките си, за да смажеш самочувствието на неприятел или подчинен

ВАМПИР

ВАМПИР, ВАМПИРЯСВАНЕ – ако сънуваш, че си вампир или вампирясваш, значи ще се ожениш по сметка. Да видиш вампири в съня си, е знак за остър конфликт поради неосъществени материални или парични амбиции. Ако сънуваш, че си жертва на вампир, значи ще осъзнаеш, че постъпваш неморално или незаконно, но няма да намериш сили да преодолееш или да контролираш инстинктите си.

ВАНА

ВАНА – ако сънуваш, че се къпеш във вана, скоро ще преодолееш трудностите и пречките в живота си. Ако водата във ваната е мръсна, значи това ще ти коства много усилия, изхабени нерви и значителни разходи. Ако купуваш нова вана, ще ти се наложи сериозно да се замислиш кой от хората, с които общуваш, спъва работата ти.

ВАНДАЛИ

ВАНДАЛИ – в съня – независимо древни или съвременни – са знак за неочакван лош обрат в работата ти и конфликти в семейството.

ВАНИЛИЯ

ВАНИЛИЯ – ако насън усещаш мирис или вкус на ванилия, скоро ще получиш покана за светско събиране.

ВАР

ВАР, ВАРОСВАНЕ (виж БЕЛОСВАМ) – ако насън видиш вар или варосваш стените на къщата си, ще се радваш на дребни удоволствия.

ВАРАК

ВАРАК (виж БЛЯСКАВ, ЛЪСКАВ) – ако видиш в съня си, ще те одумват и клеветят.

ВАРВАРИ

ВАРВАРИ – да видиш насън, значи има опасност да се разболееш от краткотрайна, но тежка болест.

ВАРЕЛ

ВАРЕЛ (виж БЪЧВА, БУРЕ, КАЦА) – да видиш или да носиш насън, означава, че ти предстоят неприятности в дома и службата, кавги и загуби. Ако пълниш варел в съня си, значи напразно ще се опитваш да наваксаш пропуските и неуспехите си в работата.

ВАРЕНЕ

ВАРЕНЕ, ВАРИШ – ли насън, приготви се да понесеш загуби и поражения. Каквото и врящо да видиш или докоснеш в съня си, е сериозно предупреждение за рискове и опасности.

ВАРИАНТИ

ВАРИАНТИ – ако сънуваш, че обмисляш различни варианти за действие, но не се спреш на нито един от тях, значи дълго и безрезултатно ще се колебаеш какво решение да вземеш по някакъв съдбоносен въпрос.

ВАРИАЦИИ

ВАРИАЦИИ – на една и съща мелодия ако чуеш насън, значи ще чуеш различни гледни точки за едно и също нещо в работата си.

ВАРИВА (виж съответно БОБ, ГРАХ, ЖИТО, ЛЕЩА и т. н. ).

ВАРИЕТЕ

ВАРИЕТЕ (виж БАР, ЗАВЕДЕНИЕ, КАБАРЕ) – ако насън посещаваш вариете и се забавляваш с програмата му, значи лесно ще станеш жертва на изкусни измамници. Ако сънуваш, че си вариететен артист, значи сам себе си лъжеш или не си наясно какви цели си си поставил. Ако насън си във вариете и наблюдаваш програмата, значи предстои период, в който ще губиш нахалос време, способности, усилия и емоции.

ВАРИОЛА, ВАРИЦЕЛА (виж БОЛЕСТ, ГНОЙ, ШАРКА).

ВАТА

ВАТА, ВАТИРАНА ДРЕХА, ВАТЕНКА – ако видиш, купуваш или носиш насън, значи ще имаш нови придобивки за дома.

ВАТМАН

ВАТМАН – ако видиш насън или разговаряш с него, значи ще се домогваш до благоразположението на хора, от които зависиш. Ако сънуваш себе си като ватман, значи си готов да поемеш нещата в свои ръце и да се захванеш със самостоятелен бизнес.

ВАФЛА

ВАФЛА – ако купуваш или държиш насън, ще получиш добри вести за близък роднина. Ако ядеш вафла в съня си, значи в работата си ще береш много ядове от врагове и зложелатели, но все пак ще постигнеш успехи.

ВАХТА (виж ДЕЖУРЕН, ДЕЖУРСТВО).

ВАЯ

ВАЯ, ВАЯТЕЛ (виж СКУЛПТОР) – ако се сънуваш като ваятел, предстои ти да сториш добро, с което ще те запомнят.

ВБЕСЕН

ВБЕСЕН – че си, ако сънуваш, значи се задават сериозни проблеми със здравето и трябва да потърсиш лекарска помощ.

ВГЛЕЖДАШ

ВГЛЕЖДАШ (виж ВЗИРАНЕ) – ли се в хора или в предмети насън, значи сам не знаеш какво точно искаш или търсиш. Ако насън хората се вглеждат в тебе, предстои ти да станеш обект на общественото внимание.

ВГРАДЕНИ ПРЕДМЕТИ

ВГРАДЕНИ ПРЕДМЕТИ, ВГРАЖДАНЕ – ако видиш насън, значи ще бъдеш лишен от възможност за действие или от право на мнение. Себе си ако сънуваш вграден, безропотно ще се подчиняваш на чужда воля.

ВДЕТИНЕН

ВДЕТИНЕН – ако сънуваш себе си, ще претърпиш пълно финансово или любовно крушение. Ако видиш другиго вдетинен, значи някой познат изцяло ще ти стовари проблемите и отговорностите си.

ВДИГАНЕ

ВДИГАНЕ, ВДИГАШ – ли нещо насън, значи наяве ще се издигнеш в очите на околните, най-после старанието и трудът ти ще бъдат оценени по достойнство. Ако друг извършва такова действие в съня ти, значи ти ще трябва да обърнеш необходимото внимание на хората около себе си, да ги похвалиш за работата им или да ги възнаградиш.

ВДИШВАНЕ

ВДИШВАНЕ, ВДИШВАШ (виж ИЗДИШВАНЕ) – ли равномерно и спокойно в съня си, значи проблемите постепенно ще се решат и за тебе и семейството ти ще настъпят спокойни дни. Ако вдишваш мъчително трудно насън, значи освен всичко ти предстои и здравословен проблем

ВДОВЕЦ

ВДОВЕЦ, ВДОВИЦА – ако видиш в съня си, значи ще научиш добри новини. Себе си ако сънуваш като вдовец или вдовица, ще се радваш на здраве или споделена любов.

ВДЪРВЕНИ

ВДЪРВЕНИ – пръсти или крайници в съня са знак за тежка обида от приятел, за семейна или родова вражда.

ВДЯВАНЕ

ВДЯВАНЕ, ВДЯВАШ – ли насън, значи ти предстои влюбване или годеж. Ако не успееш да вденеш – несподелена любов или развален годеж.

ВЕГЕТАРИАНЕЦ

ВЕГЕТАРИАНЕЦ, ВЕГЕТАРИАНСКИ ХРАНИ – ако сънуваш, че си вегетарианец или ядеш вегетариански храни, значи скоро няма да спечелиш пари или други богатства, но ти предстоят много радости и успехи.

ВЕДРО

ВЕДРО (виж КОФА) – пълно ако видиш или носиш насън, значи къщата ти ще е пълна, тоест ще се радваш на изобилие у дома. Ако е празно, чакат те загуби и немотия. Ако разлееш ведро, значи сам ще си виновен за обрата на нещата. Ако носиш пробито ведро, значи ти ще пестиш, а друг ще харчи спестеното.

ВЕЖДИ

ВЕЖДИ – ако гледаш или докосваш в съня си, значи ти предстоят успех и радост. Ако сънуваш, че имаш гъсти, черни или рунтави вежди, ще се радваш на финансови успехи. Ако сънуваш, че те сърби веждата, ще умре твой роднина. Ако сънуваш, че нямаш вежди, ще срещнеш непреодолими пречки в работата си в най-скоро време. Ако сънуваш, че си скубеш веждите, значи сам си създаваш трудности и сам си отговорен за неуспехите си. Ако сънуваш, че веждите ти са тънки и извити, ще се разочароваш от сътрудник или колега

ВЕЖЛИВ

ВЕЖЛИВ (виж ЛЮБЕЗЕН) – ако си насън, значи ще хвалиш или ласкаеш някого. Ако други са вежливи към тебе в съня ти, бъди нащрек, за да не станеш жертва на ласкатели.

ВЕЗИР

ВЕЗИР – в съня е знак за скрит помощник, съюзник на твоя страна, за човек, който тайно от тебе работи в твоя полза

ВЕЗНИ

ВЕЗНИ (виж КАНТАР) – ако видиш насън, значи ти предстои важно решение в най-скоро време. Ако ги използваш, ще те използват за съдия между спорещи страни. Ако във везните претегляш риба, ще откриеш, че имаш подъл приятел. Ако става въпрос за зодиакалния знак Везни, тълкуването е буквално.

ВЕЙКА

ВЕЙКА – ако отчупиш или държиш в ръце насън, значи трябва да си дадеш малко почивка. Вземи си отпуска и се отдай на отдих.

ВЕК

ВЕК, ВЕКОВЕ – ако в съня ти често се сменят различни векове и епохи, значи наведнъж ще се случат много и различни по характер събития

ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА

ВЕКОВНИ ДЪРВЕТА – в съня ти са знак за предстоящи щастливи и спокойни дни, изпълнени с любов и разбирателство.

ВЕЛИКАН

ВЕЛИКАН (виж ГИГАНТ, ГОЛЯМ) – ако видиш в съня си или сънуваш, че ти си великан, значи извънредно бързо ще преуспееш в работата и ще се радваш на напредък и на многобройни лични победи.